Porsche Supercup: Στη δεκάδα του grid του Μονακό ο Ευτύχιος Έλληνας (δηλώσεις)

Ο Ευτύχιος Έλληνας έβαλε τη βάση για ένα καλό ξεκίνημα στο Porsche Supercup, που σηκώνει αυλαία αυτό το weekend στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Ο Ευτύχιος Έλληνας, ο Κύπριος άσος οδηγός, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο φετινό Porsche Supercup, έγραψε τον 9o χρόνο στα σημερινά προκριματικά του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή στη θρυλική πίστα του Monte Carlo.  

Ο 29χρονος συμπατριώτης μας κρατήθηκε μακριά από τους τοίχους, εν αντιθέσει με τους συνάδελφους του στη Lechner Racing, για να βάλει τη σωστή βάση με το ξεκίνημα της χρονιάς, όπως είχε στοχεύσει.  

O Έλληνας ήταν 0.852 μακριά από το pole position του Ολλανδού Larry Ten Voorde, της GP Elite, ενώ ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από την 7η θέση του Ιταλού Simone Iaquinta.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο Έλληνας σημείωσε τον 6ο ταχύτερο χρόνο με το καλημέρα στο Monte Carlo (στα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά) όπως μας συνηθίζει πάντοτε σε μια «πράσινη» πίστα». Ο ομόσταβλός του, Nicolas Misslin, ήταν μόλις στη 15η θέση.

«Θα μπορούσε να ήμουν στην πρώτη εξάδα σήμερα, ειδικά μετά και την πολύ καλή χθεσινή μέρα. Ωστόσο, κατάφερα να συμπληρώσω ένα μόλις γρήγορο γύρο με το δεύτερο σετ ελαστικών που είχα στη διάθεσή μου. Κι’ αυτό γιατί κάποιος αντίπαλος που είχα μπροστά μου εκείνη την ώρα με καθυστέρησε και είχαμε μάλιστα μικρή επαφή. Αύριο θα παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ να πάρω», δήλωσε ο Έλληνας στο 4ΤΡΟΧΟΙ.

Μια θέση στους πρώτους έξι θα είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για τον Ευτύχιο στην εξαιρετικά στενή και δαιδαλώδη πίστα του πριγκιπάτου, όπου τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Το Porsche Supercup, που δημιουργήθηκε το 1993, είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πρωτοκλασάτους οδηγούς και αποτελεί μέρος του υποστηρικτικού προγράμματος της Formula 1.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρωινό της Κυριακής, πριν από την κούρσα της Formula 1, στις 11.20 ώρα Κύπρου._Δ.Γ. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ BINTEO 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΙΟ ΕΛΛΗΝΑ