Συνέντευξη με τον Ευτύχιο Έλληνα προτού ριχτεί στη μάχη του Porsche Supercup (video)

Ο Ευτύχιος Έλληνας μιλά στον Δημήτρη Γιόκκα για τους στόχους του στο φετινό πρωτάθλημα του Porsche Supercup, το οποίο αποτελεί μέρος του υποστηρικτικού προγράμματος της Formula 1.   

«Τροχό με τροχό» αλλά και «πόρτα με πόρτα»! Ο Ευτύχιος Έλληνας, ο καταξιωμένος κύπριος οδηγός αγώνων, πρώην άσος του πρωταθλήματος GP2 και Formula Renault 3.5, ετοιμάζεται ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από τις πίστες, να λάβει μέρος στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Porsche Supercup, θέτοντας φιλόδοξους στόχους.   

«Στόχος μου είναι να βάλω μια γερή βάση για τη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο. Ίσως μια θέση στους πρώτους πέντε, αν και πάντοτε έχω στο μυαλό μου τη νίκη».

Σε όλη τη διάρκεια της διεθνούς του καριέρας, ο Κύπριος άσος αντιμετώπιζε και συχνά κέρδιζε καταξιωμένους αντιπάλους, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα στη Formula 1 (όπως Sainz, Gasly, Latifi) και κυρίως αντιπάλους οι οποίοι είχαν πολύ περισσότερη πείρα, διασυνδέσεις και ρευστό.

«Οι περισσότεροι οδηγοί που θα αγωνιστούν φέτος στο Porsche Supercup έχουν συμπληρώσει διπλάσια δοκιμαστικά από εμένα, ενώ αγωνίζονται επίσης και σε τοπικά πρωταθλήματα με το ίδιο αυτοκίνητο. Ωστόσο, ευελπιστώ πως οι ικανότητές μου θα με βοηθήσουν να τα βάλω μαζί τους και να πετύχω τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο συμπατριώτης μας.

«Τα δοκιμαστικά πήγαν πάρα πολύ καλά (ο Έλληνας έγραψε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στο πρόσφατο δοκιμαστικό στην πίστα του Paul Ricard) ενώ μετά από 16 μήνες απουσίας από τις πίστες, κατάφερα στη Monza να γράψω αμέσως χρόνους που ήταν μόλις τέσσερα δέκατα πίσω από τον ταχύτερο οδηγό», συμπλήρωσε.

Ένα από τα θετικά νέα στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ευτύχιο είναι το γεγονός πως όλοι οι οδηγοί ξεκινούν (σχετικά) από λευκό χαρτί, μιας και θα έχουν ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο στα χέρια τους: Η Porsche 911 GT3 της έκδοσης 991 έχει αντικατασταθεί από την έκδοση 992, με την ιπποδύναμη να σκαρφαλώνει για το 2021 από τους 485 στους 510 ίππους.

«Σε αυτό στοχεύω πιο πολύ. Το νέο αυτοκίνητο θα με φέρει πιο κοντά στους χρόνους των αντιπάλων μου και θα μου επιτρέψει να το ρυθμίσω όπως θέλω για να μπορέσω να ανέβω ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά». 

Ο 29χρονος Κύπριος, που αποτελεί τον πρώτο οδηγό στην ιστορία του απανταχού ελληνισμού που έχει λάβει μέρος σε επίσημο δοκιμαστικό της Formula 1 (το 2013 στην πίστα του Silverstone με την ομάδα της Marussia) θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με τη Lechner Racing.

Η αυστριακή ομάδα, που ανήκει σε οικογένεια πρώην οδηγών αγώνων, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο περιβάλλον εργασίας για τον Ευτύχιο: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουν τη δίψα για την επιτυχία και τον ανταγωνισμό στο αίμα τους. Ο αείμνηστος Walter Lechner ήταν γνωστός οδηγός αγώνων και είχε επίσης τη δική του αγωνιστική σχολή. Ο ίδιος πίστεψε σε εμένα και στην Ουγγαρία το 2019 ξόδεψε 45 λεπτά μαζί μου, λέγοντας μου ότι έχω το χάρισμα, είμαι ταχύς και ότι μπορώ να κερδίσω αγώνες και στο μέλλον να στεφθώ πρωταθλητής».

Το πρωτάθλημα Porsche Supercup ξεκινά στις 23 Μαΐου στη θρυλική πίστα του Μονακό, όπου αργότερα την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ο αγώνας της Formula 1. Οι 4ΤΡΟΧΟΙ εύχονται από καρδιάς καλές επιτυχίες στον πρωταθλητή μας.

Δείτε εδώ το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης