
Mια νέα λύση φόρτισης αποσυμφορεί τα εργοτάξια από τον άνθρακα

Ένα πιλοτικό έργο στο Λονδίνο παρουσιάζει πώς οι κατασκευαστικές εταιρείες μπορούν να απαλλάξουν από τον άνθρακα όχι μόνο τα οχήματά τους, αλλά και τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους.
Η συγκεκριμένη δοκιμή χρησιμοποιεί μια κινητή μονάδα για την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού εκσκαφέα και ενός τροχοφόρου φορτωτή. Τα μηχανήματα της Volvo είναι συνδεδεμένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε η νεοσύστατη εταιρεία φόρτισης «Charge Fairy» να μπορεί να ανιχνεύσει πότε τα μηχανήματα χρειάζονται φόρτιση και να στείλει αυτόματα ένα φορτηγάκι με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη δουλειά αυτή. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο χρόνος διακοπής της φόρτισης και αποφεύγεται η ανάγκη για συνδέσεις δικτύου ή γεννήτριες για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού εξοπλισμού κατασκευών.
Πηγαίνετε τον φορτιστή στο ρεύμα, όχι το ρεύμα στον φορτιστή
Ο Ed Lea, ιδρυτής της Charge Fairy, δήλωσε ότι η μεταφορά ενέργειας στα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να έχει περισσότερο νόημα από το να πηγαίνει το όχημα σε έναν φορτιστή, ειδικά με αναπτυγμένο τον κατασκευαστικό του εξοπλισμό. «Το έργο μας έχει δείξει πώς η έξυπνη παροχή ενέργειας επιτρέπει στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν για μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα, ξεπερνώντας μία από τις βασικές προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης των κατασκευών», ολοκλήρωσε.
Εξοικονομώντας CO2
Τα αρχικά δεδομένα από τη δοκιμή διαπίστωσαν ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων, ο ηλεκτρικός εκσκαφέας εξοικονόμησε περισσότερα από 100 κιλά CO2, σε σύγκριση με έναν εκσκαφέα ντίζελ, καθώς και ότι εξαλείφθηκαν ρύποι όπως NOx, σωματίδια, υδρογονάνθρακες μη μεθανίου και μονοξείδιο του άνθρακα. Ο Mats Bredborg, διευθυντής ηλεκτροκίνησης για τον κατασκευαστικό εξοπλισμό της Volvo, τόνισε: «Πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι τα μικρότερα πετρελαιοκίνητα μηχανήματα έργων, από τα οποία περνούν καθημερινά, εξαιρούνται πλήρως από τους ελέγχους εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι εκπέμπουν δυσανάλογα υψηλά επίπεδα επιβλαβών ρύπων όπως NOx και σωματίδια, συμβάλλοντας στην κακή ποιότητα του αέρα και θέτοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία».
Οι αρχές των πόλεων εστιάζουν όλο και περισσότερο στην εξάλειψη όλων των εκπομπών που προέρχονται από το ντίζελ για τη βελτίωση της ποιότητας του τοπικού αέρα και την υποστήριξη των προγραμμάτων για την κλιματική αλλαγή, με το Λονδίνο να στοχεύει σε καθαρό μηδενικό επίπεδο μέχρι το 2030. Ο Carl Eddleston, διευθυντής διαχείρισης δικτύου της Transport for London, δήλωσε ότι η δοκιμή δείχνει «πώς η κατασκευή σε όλο το δίκτυο μεταφορών μας μπορεί να είναι περιβαλλοντικά συνειδητή». Πρόσθεσε ότι η πόλη θα επανεξετάσει τα αποτελέσματα της δοκιμής και και θα συνεχίσει να διερευνά τους καλύτερους τρόπους για την απαλλαγή των κατασκευαστικών εργασιών από τον άνθρακα.
Διαβάστε ακόμη: Όταν η Suzuka δάκρυσε από περηφάνια
Παρακολουθήστε εδώ: Στο κλουβί με το λιοντάρι παρά ομόσταβλος του Max - SpeedZone EP70
Κάμερες και Χρονοδιακόπτες: Πολιτική σαπουνόπερα και υποκρισία