WRC: Η Toyota χωρίς τον Kalle Rovanpera στην Ιαπωνία

H Toyota θα κληθεί στην Ιαπωνία να υπερασπιστεί τους τρεις σερί τίτλους της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο WRC βασιζόμενη στις υπηρεσίες των Elfyn Evans, Takamoto Katsuta και Sebastien Ogier.

Η Toyota, μετά το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, κατάφερε να κλείσει τη διαφορά που τη χωρίζει από την Hyundai στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 15 βαθμούς (δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία εδώ), με έναν μόλις αγώνα να απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο WRC.

Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, επιβεβαίωσε στο dirtfish.com ότι οι Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta θα είναι αυτοί που θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην Ιαπωνία στην προσπάθεια της Toyota να υπερασπιστεί τους τρεις σερί τίτλους της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

WRC - Toyota

«Ο Kalle δεν τρέχει στην Ιαπωνία», είπε ο Jari-Matti Latvala. «Είχε μισή σεζόν και αυτή η μισή σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί από την πλευρά του».

Ο Φινλανδός, ο οποίος δεν συμμετείχε στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, αγωνίστηκε στο φετινό θεσμό με τα χρώματα της Toyota σε 7 από τους 13 γύρους κερδίζοντας τέσσερις από αυτούς.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, εξέφρασε την έκπληξη του για την απουσία του Kalle Rovanpera από το… ιαπωνικό ρόστερ της Toyota, λέγοντας: «Είναι δύσκολο να καταλάβεις τη δυναμική μέσα στην ομάδα, οπότε δεν θα το σχολιάσω. δεν ξέρω γιατί. Απλώς, αυτό που ξέρω προφανώς, είναι ότι κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη».

Cyril Abideboul - WRC

Cyril Abideboul – Hyundai Motorsport