Renault Embleme: Με υδρογόνο και τολμηρή σχεδίαση

Το Embleme αποτελεί μια σπουδή της Renault πάνω στα μοντέλα υδρογόνου που θα κάνει επίσημα πρεμιέρα εμπρός στο κοινό της έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι στο μεγάλο πλάνο της Renault που δείχνει το μέλλον της, χωρίς ωστόσο να αγνοεί και το υδρογόνο. Αυτό αποδεικνύει με την παρουσίαση του νέου Embleme, ενός πρωτότυπου που χρησιμοποιεί το υδρογόνο για καύσιμο και συνεχίζει την πορεία που έχουν χαράξει τα τελευταία χρόνια μοντέλα με ανάλογη φιλοσοφία που έχουν παρουσιαστεί από τους Γάλλους.

renault embleme

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα AmpR Medium και διακρίνεται για τις κομψές καμπύλες του, ενώ συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο σύστημα κίνησης. Το μήκος του Embleme είναι 4,8 μέτρα, με το πλάτος του να είναι 1,52 μ., έχοντας παράλληλα μεταξόνιο 2,9 μ. και τοποθετείται στην κατηγορία των μεσαίων οχημάτων, με έμφαση στην ευρυχωρία και οικογενειακό προσανατολισμό, για μακρινά ταξίδια, όπως τονίζει η Renault.

renault embleme

Αυτό το τελευταίο αποτέλεσε τη βασική σκέψη για τη δημιουργία ενός συστήματος κίνησης αυτής της φιλοσοφίας. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 kW (218 ίπποι), ο οποίος τροφοδοτείται από μια μικρή μπαταρία 40 kWh, που καθιστά πιο φιλικό προς το περιβάλλον το αυτοκίνητο σε σχέση με τα μεγάλα βαριά ηλεκτρικά.

renault embleme

Ζυγίζει 1.750 κιλά και έχει ως στόχο να εξυπηρετεί με άνεση τις καθημερινές μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης με μηδενικούς ρύπους. Για τη διεύρυνση της αυτονομίας φροντίζει μια κυψέλη καυσίμου 30 kW, με μια δεξαμενή υδρογόνου 2,8 κιλών. Έτσι, σύμφωνα με τη Renault το Embleme φτάνει σε συνολική αυτονομία τα 1.000 χιλιόμετρα.

renault embleme

Μεγάλος στόχος είναι το Embleme να μειώσει σημαντικά το συνολικό του αποτύπωμα, από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής. Κάτι που σύμφωνα με τη Renault το επιτυγχάνει, καθώς εκπέμπει το ισοδύναμο του 90% λιγότερων εκπομπών CO2 σε σχέση με τα οχήματα που κατασκευάζονται σήματα.

renault embleme

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δουν το φως τη δημοσιότητας στην επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου εμπρός στο κοινό της έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα γίνει από 14 έως 20 Οκτωβρίου.