WRC: Πως διαμορφώνεται η βαθμολογία Οδηγών και Κατασκευαστών μετά το Ράλλυ Χιλής

Με δύο ασφάλτινους αγώνες να απομένουν σε Κεντρική Ευρώπη και Ιαπωνία για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς στο WRC, ο Thierry Neuville βρίσκεται πιο κοντά στον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο WRC, ενώ ανοιχτή παραμένει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Hyundai και Toyota στο κυνήγι του φετινού Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Μετά την ολοκλήρωση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, 10ου γύρου του WRC για το 2024, ο Thierry Neuville απολάμβανε μια διαφορά της τάξης των 34 βαθμών από τον ομόσταβλό του Ott Tanak (192 έναντι 158), ο οποίος, μετά το πέρας του απαιτητικού αγώνα στα ελληνικά χώματα, πέρασε στη δεύτερη θέση, μόλις 4 βαθμούς μπροστά από τον Sebastien Ogier (154).

Μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέση στη γενική κατάταξη του Ράλλυ Χιλής που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ο Βέλγος της Hyundai έχει πλέον στο ενεργητικό του +15 βαθμούς, και συνολικά 207 βαθμούς, έχοντας συλλέξει 3 από την Super Sunday (5ος), 2 από την Power Stage (4ος) και 10 για τις επιδόσεις του έως και το Σάββατο το βράδυ.

Από τη μεριά του, με την τρίτη θέση που απέσπασε, o Ott Tanak φεύγει με φόντο το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης με +20 βαθμούς, και συνολικά με 178 βαθμούς (3+4+13).

Ο Sebastien Ogier παραμένει τρίτος στη σχετική βαθμολογία, έχοντας μετά και την απόλυτη επίδοσή του σήμερα στη Χιλή  -πρώτος σε Super Sunday (7 βαθμοί) και Power Stage (5 βαθμοί)- συνολικά 166 βαθμούς.

Ο Elfyn Evans, από τη μεριά του, έχει πλέον 161 βαθμούς, o Adrien Fourmaux 140 βαθμούς και ο Kalle Rovanpera 114 βαθμούς.

Thierry Neuville - WRC

WRC: Το πρωτάθλημα κατασκευαστών

Η διαφορά που χώριζε την πρωτοπόρο Hyundai από την Toyota πριν το Ράλλυ Χιλής ήταν 35 βαθμοί (445 έναντι 410).

Πλέον, μετά το 1-2 της ιαπωνικής ομάδας και την εξαιρετική εμφάνιση του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή την τελευταία ημέρα του αγώνα, η Toyota φεύγει από την Χιλή έχοντας στο ενεργητικό της +55 βαθμούς, έναντι +37 για την Hyundai.

Έτσι, η Hyundai έχει τώρα 482 βαθμούς με την Toyota να βρίσκεται στο κατόπι της με 465 βαθμούς.

Τέλος, η M-Sport Ford ακολουθεί με 245 βαθμούς.

WRC - Toyota