WRC – Ράλλυ Χιλής: Copy paste

Αλλάζεις ονόματα και κατασκευαστή στα αποτελέσματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το «1-2» της Toyota στη Χιλή, δημιουργεί ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα…

«Last dance» στο χώμα, με νικητή τον Kalle Rovanpera, εξαιρετικό τον Elfyn Evans και ταχύτερο σήμερα Κυριακή τον Sebastian Οgier. Μέσα στους στόχους η ομάδα της Hyundai με τους Ott Tanak και Thierry Neuville και τον Βέλγο στο δρόμο για τον τίτλο των Οδηγών και τους Κορεάτες για εκείνο των Κατασκευαστών. Περί τίτλων και δεν κρίθηκε ο θεσμός της WRC2 όπου κέρδισε ο Yohan Rossel με το «Σε Τρουά», με το φαβορί, τον Solberg Jr, μόλις στην τέταρτη θέση μετά το λάστιχο του Σαββάτου…

Elfyn Evans - WRC

Elfyn Evans

Την Κυριακή

Ο Sebastian Ogier δεν άφησε περιθώρια για συναγωνισμό σε απόλυτους χρόνους και σε σχέση με τη συλλογή βαθμών στον επίλογο. Όλοι έχουν άλλοθι, όντας σε διαφορετικούς στόχους, αλλά ο Γάλλος συνεχίζει να είναι υπέροχος όταν οδηγεί και δεν κρίνει επί παντός του επιστητού.

Σε επίπεδο αυτοκριτικής θα πρέπει να εργαστούν στη Ford και οι συχνές δηλώσεις τους περί δυσαρέσκειας από την παρουσία τους στο WRC, προφανώς για να αναθεωρηθούν τα περιβόητα budgets, δεν ταιριάζει σε πρωταθλητές. Αντίστοιχα φαίνεται πως δεν ταιριάζει το rotation στον Esapekka Lappi, η τακτική στον Sami Pajari και η Χιλή στον Martins Sesks. Θα μας απασχολήσουν πάντως το 2025 ο νεαρός Φινλανδός, ο Λετονός, όπως και ο Adrien Fourmaux. Η Ford; Σίγουρα, με το JWRC.

Αντίστοιχα, μακάρι να μας απασχολήσει θετικά το πλάνο τη Hyuςndai, γιατί θεσμός με έναν κατασκευαστή μπορεί απλά να θεωρείται περιφερόμενος θίασος σε συνδυασμό με το νέο πρόγραμμα του πάμε εδώ, πάμε εκεί, πάμε παντού και στο τέλος, το WRC, στο πουθενά…

Ott Tanak - WRC

Ott Tanak

Ευτυχώς

Ακούγονται υπέροχα τα Rally2, οδηγούν εξαιρετικά οι Rossel, Gryazin, Greensmith, Solberg, Solans και άλλοι και για τους πιστούς στο βουνό, εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Yohan Rossel

Yohan Rossel

Το δικό μας, στις επιδόσεις του Dominguez, του Fontana και άλλων σε πτήση με Ford Fiesta Rally3 και του ειδικού της στατιστικής στον ασφάλτινο τριεθνή αγώνα, το Central European Rally, «μεθαύριο» στις 27 Οκτωβρίου.

Diego Dominguez

Diego Dominguez

Για την επικοινωνία μας, μετά το ΡΑ, περιγραφή χωρίς την υποστήριξη του Θάνου Ηλιόπουλου που αναρρώνει υποδειγματικά και με πείσμα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποστολής στο Dakar. Ψηλά ο πήχης από έναν  ωραίο, από έναν δικό μας άνθρωπο που σεβόμαστε, μας λείπει αλλά πάντα έτσι ήταν. Συνεπής στη στιγμή, στα δύσκολα, με καθυστέρηση στα καθημερινά. Δεν είναι συνάχι, αλλά το θηρίο τίποτα δεν το σταματάει. Σιδερένιος._Σ.Χ.