Όταν η Porsche σχεδιάζει πολυτελή σπίτια

Η Porsche σχεδίασε ένα εντυπωσιακό πολυτελές οικοδόμημα που θα δούμε να εγείρεται στην Μπανγκόγκ περιλαμβάνοντας 22 πολυτελή διαμερίσματα αξίας έως και 40 εκατ. ευρώ το καθένα.

Το «Porsche Design Tower Bangkok» αποτελεί το πρώτο κτίριο του είδους του στην Ασία και συνάμα το τρίτο παγκοσμίως για την Porsche Design, μετά τις πρόσφατες δημιουργίες της στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Ο συγκεκριμένος… πύργος διαθέτει 22 duplex και quadplex «Sky Villas» με επιφάνεια η κάθε μια που κυμαίνεται από 525 έως και 1.135 τετραγωνικά μέτρα. Η τιμή κάθε ενός από τα εν λόγω πολυτελή διαμερίσματα ανέρχεται από 15 έως και 40 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βιαστείτε προκειμένου να καταβάλλεται το σχετικό αντίτιμό για την απόκτησή τους, μιας και η κατασκευή του «Porsche Design Tower Bangkok»  θα ξεκινήσει το 2025, ενώ η ολοκλήρωσή του όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2028.

Porsche Design Tower Bangkok

Το «Porsche Design Tower Bangkok» αποτελεί προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στην Porsche Design, που φημίζεται για την σχεδιαστική της αριστεία, και την Ananda Development, γνωστή για τις «δεξιότητές» της στον τομέα των κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του «Porsche Design Tower Bangkok» είναι η ενσωμάτωση στην όλη κατασκευή των «Passion Spaces». Με άλλα λόγια, του απόλυτο γκαράζ πολυτελείας. Αυτοί οι χώροι που μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις ατομικές προτιμήσεις των εύρωστων ιδιοκτητών των «Sky Villas» αποτελούν σύμφωνα με την Porsche «το ιδανικό περιβάλλον για κοινωνικές συγκεντρώσεις και αποκλειστικές εκδηλώσεις».

Porsche Design Tower Bangkok

Το «The Loop» -μια σπειροειδής ράμπα πρόσβασης για αυτοκίνητα που βρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου- οδηγεί απευθείας στα «Passion Spaces». Η πρόσοψη του πολυώροφου κτηρίου αντιπροσωπεύει «τη λειτουργικότητα στα καλύτερά της», επιτρέποντας τον μετασχηματισμό των χώρων με το πάτημα ενός και μόνο διακόπτη. Εμπνευσμένη από την «Kinetic Move» του μηχανισμού οροφής της Porsche 911 Targa, η πρόσοψη διαθέτει ένα εξελιγμένο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα θυρών βεράντας που εξασφαλίζει στους μελλοντικούς κατοίκους τον απρόσκοπτο συνδυασμό υπαίθριων και εσωτερικών χώρων.

Porsche Design Tower Bangkok

Ένα άλλο αρχιτεκτονικό highlight είναι η εκτεθειμένη δομή βάθρου που ονομάζεται «X-Frame», της οποίας το σχήμα δανείζεται στοιχεία από τη σχεδίαση του πρωτότυπου Mission R της Porsche, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία κατά την είσοδο στο κτήριο. Η κορυφή δε του πύργου των 21 ορόφων βρίσκεται σε ύψους 95 μέτρων και διακοσμείται από το «The Crown», μια σχεδιαστική πινελιά εμπνευσμένη από τα φώτα των σπορ αυτοκινήτων της Porsche.

Porsche Design Tower Bangkok

Και φυσικά, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Porsche Design Tower Bangkok»  περιλαμβάνονται μια πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήρια και σπα.

Porsche Design Tower Bangkok

Tags: