Εύκολη επικράτηση του Γιάννη Καπετάνιου στην Ανάβαση Λευκάρων

Διοργανώθηκε την Κυριακή από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού ο πρώτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

Το πρωτάθλημα αναβάσεων, που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, επέστρεψε στο αγωνιστικό ημερολόγιο ύστερα από ένα χρόνο απουσίας λόγω των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 26 συνολικά πληρώματα με τον πρωταθλητή του 2019 Γιάννη Καπετάνιο να μην αφήνει περιθώρια ανταγωνισμού. Πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με χρόνο 1:38.500 ο οποίος ήταν αρκετός ώστε να μην αγωνιστεί στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Φαίδωνα Ιάσωνος και του Στέλιου Σάββα. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Στέλιος Σάββα ήταν ο ταχύτερος εκ των δυο όμως στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο Ιάσωνος βελτίωσε το χρόνο του (1:46.460) και όντας πέντε δέκατα πιο γρήγορος από τον Σάββα (1:46.970) τερμάτισε δεύτερος. Ο Χρίστος Πεγιάζης τερμάτισε τέταρτος γενικής με τον καλύτερο του χρόνο να σημειώνεται στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Πέραν από την τέταρτη θέση ο Πεγιάζης κέρδισε και την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζεται. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικόλας Κωνσταντίνου καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τον αγώνα στην πέμπτη θέση γενικής ενώ αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία RCE2.

Με την επιστροφή του στους αγώνες ανάβασης ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW M3 κατάφερε να τερματίσει έκτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2. Έβδομος καλύτερος χρόνος από το Νίκο Σπύρου που κέρδισε και την κατηγορία RCS1. Όγδοος γενικής και τρίτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Γιώργος Ορφανού με ο Psaltis/ENEOS 911 Carrera ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κυριάκος Μηνά και Harut Khachatrian.

Από τους 26 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή σημείωσαν χρόνο οι 20. Οι άτυχοι της πρεμιέρας ήταν οι Αβραάμ Αβραάμ και Στέλιος Κυθρεώτης, με τους Φώτο Φωτιάδης και Νεκτάριος Γεωργίου να μην εκκινούν τον αγώνα. Όσον αφορά τους Στέφανο και Ηλία Αυγουστή που έτρεχαν με το ίδιο αγωνιστικό, οι δυο τους αποκλείστηκαν από τους διοργανωτές.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιουνίου.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.