Ιδού το σπορ κουπέ MG Cyber GTS

Η MG αποκάλυψε στο Goodwood Festival of Speed το νέο Cyber GTS. Με άλλα λόγια, την… οριακά πρωτότυπη μορφή ενός ηλεκτρικού σπορ κουπέ μοντέλου 2+2 θέσεων που όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί και αυτό στη γκάμα της εταιρείας.

Όπως είναι προφανές, το MG Cyber GTS Concept που αποκαλύφθηκε πριν λίγο στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed αποτελεί την πρωτότυπη παραλλαγή του «ανοιχτού» Cyberster. Με τη διαφορά ασφαλώς ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κουπέ μοντέλο με… σταθερή οροφή και 2+2 θέσεις στο εσωτερικό

Προς το παρόν, το Cyber GTS είναι ένα concept car. Ωστόσο, οι σχεδιαστές της MG, Jozef Kaban και Carl Gotham, είπαν ότι «από τις αντιδράσεις του κοινού θα κρίθει αν το όχημα αυτό μπει στους εκθεσιακούς χώρους της μάρκας».

MG Cyber GTS

Εξωτερικά, η οροφή έχει ανυψωθεί ελαφρώς σε σχέση με την ανοιχτή παραλλαγή, προφανώς για μεγαλύτερη ευρυχωρία. Σύμφωνα με την MG, το αμάξωμα του Cyber GTS είναι δομικά αμετάβλητο σε σχέση με εκείνο του Cyberster. Το ίδιο είναι και το μεταξόνιο και γενικά οι αναλογίες του αμαξώματος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και όλα δείχνουν ότι θα είναι πανομοιότυπο με αυτό του Cyperster, με εξαίρεση ασφαλώς την «προσθήκη» δύο επιπλέον θέσεων πίσω από εκείνες των εμπρός επιβατών.

MG Cyber GTS

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του νέου κουπέ, το MG Cyber GTS αποτίει φόρο τιμής στο MG B GT, το οποίο το 2025 γιορτάζει την 60η του επέτειο. Κάτι που ίσως σημαίνει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εκείνη κατά την οποία η έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού σπορ κουπέ μοντέλου της MG θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

MG Cyber GTS

Προς το παρόν πάντως η βρετανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του πρωτοτύπου. Ωστόσο δηλώνει… ευθαρσώς ότι πρόκειται για ένα σπορ κουπέ με κίνηση στους πίσω τροχούς.

MG Cyber GTS

O Hamilton ξορκίζει τους δαίμονες του με νίκη γροθιά | Speedzone Podcast EP56

Πιλότος Formula 1 (πρώην βοηθός χασάπη!) με «τσιγγάνα» καρδιά