Η μοναδική Mercedes-Maybach EQS είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ευρώπη

Μετά το λανσάρισμά του στην αγορά των ΗΠΑ, η Mercedes-Maybach EQS SUV είναι πλέον επίσης διαθέσιμη για παραγγελία από τις Ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες της μάρκας.

Με τη Mercedes-Maybach EQS SUV, η γερμανική μάρκα θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η μάρκα Mercedes-Maybach πάντα αντιπροσωπεύει την τεχνολογία αιχμής, τη χειροποίητη ακρίβεια και την αποκλειστικότητα.

Το Mercedes-Maybach EQS SUV βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα πολυτελείας και κατηγορίας executive από τη Mercedes-Benz. Σε αυτή τη βάση είναι κτισμένο και το πλήρως ηλεκτρικό EQS SUV.

Ο κομψός σχεδιασμός του περιλαμβάνει τα μοναδικά στοιχεία της μάρκας όπως τη χαρακτηριστική μάσκα και το έμβλημα της Maybach αλλά και τη διχρωμία του αμαξώματος που προσφέρει τα μοντέλα της. Αυτή διατίθεται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Το προαιρετικό πακέτο Night Series επιτρέπει την περαιτέρω ενίσχυση της εξαιρετικής αισθητικής του μοντέλου. Ένα άλλο αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι οι στάνταρ μπροστινές και πίσω αυτόματες πόρτες για τον οδηγό και τους εκλεκτούς επιβάτες.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο ψηφιακά σαν ένα κομψό σαλόνι με μια ολιστική εμπειρία άνεσης για όλες τις αισθήσεις. Μοναδικά στοιχεία φωτισμού υποδέχονται τους επιβάτες με την είσοδο τους στο όχημα. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα εξατομικευμένων επιλογών ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της. Αυτά αφορούν στοιχεία όπως τις επενδύσεις, το φωτισμό και πολλά άλλα. Προσφέρει ακόμα και ειδικό άρωμα εσωτερικού ενώ μια μοναδική ηχητική εμπειρία παρέχεται από το στάνταρ σύστημα ήχου surround Burmester® 4D. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Maybach προσφέρει μέγιστη ακουστική άνεση, ειδικά στο πίσω μέρος, χάρη σε ακόμη πιο εκτεταμένα μέτρα NVH (θόρυβος / δονήσεις / σκληρότητα). Πίσω συναντούμε δύο μεγάλα ατομικά καθίσματα εμπνευσμένα επίσης από την S-Class-καθώς και το σύστημα ψυχαγωγίας High-End Rear Seat εγγυώνται το υψηλότερο επίπεδο άνεσης μέσα στο όχημα.

H Mercedes-Maybach EQS 680 SUV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 658 ίππων με τη ροπή να φθάνει τα 950 Nm ενώ στάνταρ είναι και η τετρακίνηση 4MATIC. Φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται στα 210 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία της φθάνει μέχρι τα 612 χιλιόμετρα και ολοκληρώνει μια φόρτιση της τάξης των 20% -80% σε μόλις 31 λεπτά. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και παρέχει ένα νέο επίπεδο ηρεμίας και χαλάρωσης στο εσωτερικό.

Η Maybach ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα πριν από περίπου 102 χρόνια με τα οχήματα της να ξεχωρίζουν από τη μοναδική πολυτέλεια που πρόσφεραν απέναντι στον ανταγωνισμό. Το 1960 εξαγοράσθηκε από την Daimler και στα τέλη του 1990 η γερμανική μάρκα την παρουσίασε σαν ανεξάρτητη μάρκα. Όμως, το 2015 η Mercedes-Benz την επανάφερε στις τάξεις της σαν την πολυτελέστερη έκδοση των μεγάλων και ακριβών μοντέλων της.