Αυτή η μπαταρία τα έχει όλα – γρήγορη φόρτιση και αντοχή για πάνω από 1.000.000 χλμ.

To Nyobolt EV διαθέτει μια μπαταρία που μπορεί να φορτίσει αστραπιαία μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά, ενώ η πτώση της χωρητικότητάς της στο 80% έρχεται σχεδόν ύστερα από 1.000.000 χλμ.

Η ταχύτητα φόρτισης μιας μπαταρίας αλλά και η διάρκεια ζωής της είναι σίγουρα δύο παράμετροι (όχι και οι μοναδικοί) που απασχολούν τους νυν αλλά και μελλοντικούς χρήστες των σύγχρονων EV.

Σήμερα, η βρετανική εταιρεία Nyobolt με έδρα το Cambridge έρχεται να εισάγει… καινά δαιμόνια παρουσιάζοντας στο σώμα ενός πρωτότυπου EV μια καινοτόμο μπαταρία, η οποία έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά. Με σημαντικότερα, την εξαιρετικά γρήγορη φόρτισή της σε παροχή DC και την αντοχή της (βλ. degradation) ύστερα από αρκετές χιλιάδες φορτίσεις.

Nyobolt EV - Battery

Οι αρχικές δοκιμές με το τρέχον πρωτότυπο αυτόν τον μήνα επιβεβαίωσαν ότι η μπαταρία 35 kWh της Νyobolt μπορεί να φορτιστεί από 10-80%, χρησιμοποιώντας φορτιστή 350 kW σε μόλις 4 λεπτά 37 δευτερόλεπτα, κάτι που η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι είναι η «διπλάσια ταχύτητα από τα περισσότερα από τα ταχύτερα φορτιζόμενα ηλεκτρικά οχήματα σήμερα».

Nyobolt EV - Battery

Η Nyobolt έχει επίσης πραγματοποιήσει 4.000 πλήρεις κύκλους γρήγορης φόρτισης – οι οποίες αντιστοιχούν σε σχεδόν 960.000 χιλιόμετρα χρήσης σε πραγματικες συνθηκες – και ισχυρίζεται ότι η μπαταρία διατήρησε περισσότερο από το 80% της ωφέλιμης χωρητικότητάς της.

Nyobolt EV - Battery

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της μπαταρίας της Nyobolt είναι το συμπαγές της μέγεθος, και κατ’ επέκταση το χαμηλό της βάρος. Ως εκ τούτου, το πρωτότυπο στο οποίο φιλοξενείται η μπαταρία δεν υπερβαίνει σε βάρος τα 1.250 κιλά.

Nyobolt EV - Battery

Για το 2025, η Nyobolt θα κατασκευάσει μόλις 1.000 μονάδες της συγκεκριμένης μπαταρίας. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα ευέλικτο σύστημα παραγωγής, η κατασκευή της μπαταρίας σε ετήσια βάση εύκολα μπορεί να αγγίζει τις 2.000.000 μονάδες, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι δημιουργοί της.

Nyobolt EV - Battery