Πάνος Χριστοδούλου, Ραφαήλ Παπασάββας και Χρίστος Δημητρίου οι νικητές στον τρίτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Karting

Ο Πάνος Χριστοδούλου στην κατηγορία ΜΙΝΙ, ο Ραφαήλ Παπασάββας στη JUNIOR, και ο Χρίστος Δημητρίου στην KZ2 ήταν οι νικητές στον τρίτο αγώνα του Fill n’ GO Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2024 που διεξάχθηκε στην πίστα Daytona την Κυριακή, 26 Μαίου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με μηχανές FIA σε όλες τις κατηγορίες όπου συμμετείχαν συνολικά 15 οδηγοί σε τρεις κατηγορίες, ΜΙΝΙ OKJ-N και KZ2. Η κατηγορία OK-N Senior δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε μετά από παρεμβολές τρίτων. Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι απόλαμβαν δυνατές μάχες μεταξύ των οδηγών μέσα στην πίστα, σε όλες τις κατηγορίες.

Δυνατές μάχες άρχισαν από την κατηγορία ΜΙΝΙ με τον Πάνο Χριστοδούλου και τον Yanal Watad, όπου ο πρώτος κέρδισε τόσο στο ημιτελικό όσο και στο τελικό σκέλος. Ο Πάνος πιέστηκε καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων από τον Yanal ενώ ακριβώς πίσω καραδοκούσε ο Στυλιανός Γεωργίου, ακόμα ένας δυνατός οδηγός της κατηγορίας, για να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος από τους πρωτοπόρους. Η τελική κατάληξη και στα δύο σκέλη, ημιτελικός και τελικός βρήκαν τον Πάνο Χριστοδούλου στην 1η θέση, τον Yanal Watad στην 2η και ακριβώς πίσω τους στην 3η θέση τον Στυλιανό Γεωργίου, ενώ στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης Λαζάρου και Ανδρέας Φυσέντζου.

 

Στην κατηγορία OKJ-N, αφού η OK-N δεν πραγματοποιήθηκε, οι μάχες ήταν απίστευτες με 4 καρτ να είναι το ένα κολλημένο πάνω στο άλλο με τους οδηγούς να αναζητούν το λάθος του προπορευόμενου για να το εκμεταλλευτούν. Στον ημιτελικό η Ρεβέκκα Καραγατσλή ήταν η πρωτοπόρος τους ημιτελικού αγώνα μέχρι τον έκτο γύρο όπου την πρόδωσαν τα φρένα της. Δυστυχώς στην μάχη μεταξύ της Ρεβέκκας και του Adam Ezra στην πρώτη στροφή και οι 2 οδηγοί σε αγωνιστικό ατύχημα εγκατέλειψαν και οι 2. Στην πρωτοπορία βρέθηκε ο Ραφαήλ Παπασάββας με τον Ανδρέα Φιλίππου να είναι σε απόσταση αναπνοής σε όλους τους απομήναντες 6 γύρους. Στο τελικό σκέλος οι μάχες των 4 δυνατών οδηγών έκοβαν αναπνοές ανταλλάσσοντας θέσεις με ωραία προσπεράσματα φέρνοντας τον Ραφαήλ Παπασάββα να βλέπει 1ος την καρό σημαία, την Ρεβέκκα Καραγατσλή να έρχεται δεύτερη και τον Adam Ezra τρίτο αφού ο Ανδρέας Φιλίππου που έτρεξε για πρώτη φορά με την OKJ-N μηχανή εγκατέλειψε τον αγώνα στον 9ο γύρο μετά από διαμάχη θέσης με τον Adam.

 

Στην κατηγορία των KZ2 ο Άντυς Λούτσιος κέρδισε τα χρονομετρημένα και έγραψε και το ρεκόρ της πίστας με τα συγκεκριμένα ελαστικά με το ρολόι να δείχνει 46,354. Ακολούθησε ο Χρίστος Δημητρίου και Στέλιος Κυθρεώτης με χρόνους 46,632 και 46,923 αντίστοιχα. Ο Άντυς κέρδισε άνετα την 1η θέση στο ημιτελικό σκέλος με τον Χρίστο Δημητρίου και τον Στέλιο Κυθρεώτη να ακολουθούν. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα στο τελικό σκέλος όπου στην εκκίνηση ο Άντυς κάνοντας λάθος, τον προσπέρασε ο Χρίστος με 2ο τον Παντελή Παντελή ο οποίος να σημειωθεί ότι ξεκινούσε από την 5η θέση. Μία κακή στιγμή, πριν την πρώτη στροφή, βρίσκει τον Άντυ και τον Παντελή σε άγγιγμα όπου στοίχισε στον Άντυ την απώλεια της μηχανής, συνεχίζοντας τον αγώνα του μετά από καθυστέρηση.

Οι μάχες με τον Μιχάλη Δημητρίου, Στέλιο Κυθρεώτη και Παντελή Παντελή συνεχίστηκαν μέχρι και τον 7ο γύρο όταν σε προσπάθεια προσπεράσματος στην 4 στροφή ο Στέλιος Κυθρεώτης με τον Παντελή Παντελή, ανάγκασε τον 2ο να εγκαταλείψει. Η τελική κατάταξη βρήκε τον Χρίστο Δημητρίου να παίρνει 1ος την καρό σημαία με τον Μιχάλη Δημητρίου στην 2η θέση και τον Στέλιο Κυθρεώτη στην 3η θέση. 

 

Για όλες τις πληροφορίες για τους αγώνες του Fill N’ GO Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα www.kartingcyprus.com