Βραβείο για το Toyota Prius στο WORLD CAR FINALS 2024

Το Toyota Prius κατέκτησε το βραβείο World Car Design of the Year για το 2024.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το ROAD TO WORLD CAR 2024 με τη ζωντανή ανακοίνωση των νικητών σε έξι κατηγορίες βραβείων στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το TOYOTA PRIUS κατέκτησε τον τίτλο «World Car Design of the Year» για το 2024, με τον Yasushi Ueda, Αρχιμηχανικό του Prius, να δηλώνει για το τελευταίο αυτό επίτευγμα της Toyota.   

«Επιστρέψαμε στον σχεδιαστικό πίνακα για να σχεδιάσουμε εκ νέου το Prius, εξετάζοντας αν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα «εμπόρευμα», μετατρέποντάς το σε «ταξί» ή αν θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα αιχμαλώτιζε τις καρδιές. Τελικά δημιουργήσαμε κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν, όχι μόνο για τα λογικά του οφέλη, αλλά για τη συναισθηματική εμπειρία. Το νέο Prius είναι ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά είναι και απολαυστικό στην οδήγηση».

Η διαδικασία για την ανάδειξη του νικητή

Ζητήθηκε πρώτα από ένα πάνελ που αποτελείται από έξι πολύ σεβαστούς εμπειρογνώμονες στον τομέα του σχεδιασμού, να εξετάσουν το κάθε αυτοκίνητο και στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα short-list για την τελική ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Η τελευταία αποτελείτο από 100 διακεκριμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 29 χώρες, οι οποίοι επέλεξαν τους νικητές με μυστική ψηφοφορία. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας καταγράφηκαν από την KPMG.