5 χρήσιμες συμβουλές για το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας και της μακροζωίας του. Αν και διαφορετική από αυτή ενός οχήματος με θερμικό κινητήρα (βενζίνη, ντίζελ), η συντήρηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι εξίσου σημαντική. Ας δούμε μερικές συμβουλές για τη συντήρηση και φόρτιση του.

Συντήρηση της Μπαταρίας

Η μπαταρία είναι η πηγή ζωής κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Προσέχετε τη διαχείριση της επαναφόρτισης. Για καθημερινή χρήση, συνιστούμε τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας μεταξύ 20% και 80%. Κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία έως και 100% .

Προσέχετε τη θερμοκρασία της μπαταρίας. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ευαίσθητες σε ακραίες θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι, σταθμεύετε το όχημα στη σκιά για να αποφύγετε την υπερθέρμανση. Τον χειμώνα, παρκάρετε το αυτοκίνητο στο γκαράζ σας αν γίνεται ή σε κάποιο  προστατευμένο μέρος για να διατηρηθεί η ενέργεια της μπαταρίας του.

Συντήρηση του ηλεκτροκινητήρα

Οι ηλεκτροκινητήρες είναι απλοί στη συντήρηση. Δεν απαιτούν αλλαγή λαδιών ή φίλτρων αέρα. Ωστόσο, η τακτική συντήρηση παραμένει απαραίτητη. Ελέγξτε το όχημα από εξειδικευμένο επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Συντήρηση του Συστήματος Ψύξης

Ο ηλεκτροκινητήρας χρειάζεται σωστή ψύξη για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Ελέγξτε το σύστημα ψύξης και το ψυγείο για διαρροές ή προβλήματα.

Φόρτιση του Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Η συχνή γρήγορη φόρτιση με υψηλή ισχύ μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Χρησιμοποιήστε τα θερμαινόμενα καθίσματα αντί του κλιματισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.

Συχνός  Έλεγχος των Ελαστικών

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών τακτικά. Η σωστή πίεση βελτιώνει την απόδοση και αυξάνει την ασφάλεια. Επιλέξτε ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης για μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Αυλαία για το SpeedZone F1 podcast 2024 – Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου