Alfa Romeo Giulia: στην Κύπρο από 35.900

H Alfa Romeo Giulia εντυπωσιάζει με το ξεχωριστό της στιλ, τον δυναμικό της χαρακτήρα και την κορυφαία οδηγική απόλαυση που προσφέρει.

Πρόκειται για το απόλυτο σύγχρονο σπορ σεντάν, με χαμηλό βάρος και μεγάλη ιπποδύναμη. Παραδοσιακά, η Alfa Romeo με στόχο να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, αλλά και την καλύτερη οδική συμπεριφορά, εστίαζε στο χαμηλό βάρος των κατασκευών της. Η Giulia του 1962 δεν αποτελεί εξαίρεση αφού παρά το γεγονός ότι ήταν ένα 4θυρο οικογενειακό σεντάν, διατηρούσε το βάρος της κάτω από τα 1.000 κιλά.

Αντίστοιχα, η σύγχρονη Giulia εφαρμόζοντας την ίδια φιλοσοφία αποτελεί ένα από τα μοντέλα με το πλέον χαμηλό βάρος στην κατηγορία της (από 1.429 κιλά). Η χρησιμοποίηση ελαφρών υλικών, όπως ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα και τα τμήματα από αλουμίνιο στο αμάξωμα και την ανάρτηση, έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα και η «βασική» Giulia με τον κινητήρα 2.0ΤΒ των 200 ίππων να διαθέτει κορυφαία αναλογία κιλών/ίππο (7,1kg/hp).

Οδηγική απόλαυση που συναρπάζει

Αυτό που χαρακτηρίζει την Giulia είναι η δυνατότητα να προσφέρει στον οδηγό την πραγματική ευχαρίστηση να οδηγεί ένα σπορ σεντάν, το ίδιο απολαυστικό είτε σε χαλαρούς ρυθμούς, είτε σε γρήγορες διαδρομές. Για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας, η νέα Giulia κατάφερε να διατηρήσει αυτή την απόλυτη αίσθηση οδηγικής απόλαυσης, προσφέροντας παράλληλα το πλέον πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), προσφέροντας δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Καινοτομία και στιλ

Μια Alfa Romeo οφείλει να αποτελεί παράδειγμα στιλ και φινέτσας. Οι καθαρές, αλλά δυναμικές γραμμές, η ιδανική ισορροπία μεταξύ των μεταλλικών και των γυάλινων επιφανειών και βέβαια η ένταξη του Scudetto, της χαρακτηριστικής τριγωνικής μάσκας της Alfa Romeo, απέδειξαν ότι οι σχεδιαστές της Giulia ακολούθησαν τους ίδιους στιλιστικούς δρόμους που χαρακτηρίζουν τη μάρκα από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της. Παράλληλα με τη στιλιστική υπεροχή, η Giulia θέτει νέα όρια και στην αεροδυναμική απόδοση, συντελεστή Cd 0,25. Τόσο η εξωτερική εμφάνιση, όσο και το εσωτερικό αποπνέουν δυναμισμό, αλλά με μια απαράμιλλή αίσθηση φινέτσας. Την ίδια στιγμή, η θέση οδήγησης, ο πίνακας οργάνων και τα χειριστήρια δεν κρύβουν στο ελάχιστο, ότι η Alfa Romeo Giulia έχει δημιουργηθεί έχοντας στο επίκεντρο τον οδηγό.

Η νέα Giulia τόσο σε επίπεδο πλαισίου, όσο και μηχανικών μερών σχεδιάστηκε από την πρώτη στιγμή με βάση την κορυφαία QV. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα μηχανικά μέρη, όπως η ανάρτηση Alfa LinkTM, το σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και βέβαια το κεντρικό –ηλεκτρονικό- νευρικό σύστημα του αυτοκινήτου με την ονομασία CDC, είναι κοινά σε όλη τη γκάμα της Giulia, ανεξάρτητα από την επιλογή κινητήρα ή επιπέδου εξοπλισμού.

Η νέα Alfa Romeo Giulia είναι διαθέσιμη στην Κύπρο με τιμές που ξεκινούν από τις 35.900 ευρώ (2.0ΤΒ 200hp).