Το VW Tiguan θα γίνει ηλεκτρικό – Δείτε πότε θα λαναριστεί

Η VW επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του Tiguan έρχεται σύντομα και πιθανότατα θα έχει το πρόθεμα ID. που συνοδεύει όλα τα μοντέλα του «είδους» της γερμανικής εταιρείας.

Και επίσημα πλέον η VW επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη γενιά του compact SUV της, που θα λανσαριστεί το 2026 θα είναι ηλεκτρική. Μάλιστα, αναμένεται να ονομάζεται ID. Tiguan, πρόθεμα που συνοδεύει και χαρακτηρίζει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Το γεγονός ότι μέσα στο 2023, το 54,2% των αυτοκινήτων που πούλησε η VW παγκοσμίως, ήταν SUV, εξηγεί εν μέρει την προσοχή που δίνουν οι Γερμανοί στα οχήματα αυτής της κατηγορίας. Με δεδομένο λοιπόν, ότι ο εξηλετρισμός τρέχει με γοργούς ρυθμούς στους κόλπους της, η επόμενη γενιά του Tiguan θα είναι ηλεκτρική.

VW Tiguan 2023

Μάλιστα, όπως σε άλλη στιγμή οι άνθρωποι της VW είχαν ανακοινώσει, το γεγονός ότι τα Golf και Tiguan θα περάσουν σε μια νέα ηλεκτρική εποχή δεν συνεπάγεται ότι θα απωλέσουν και το όνομά τους. Προχωρώντας στο «σήμερα», στελέχη της γερμανικής εταιρείας, ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2026 θα παρουσιαστεί ένα C-SUV αμιγώς ηλεκτρικό.

Δείτε επίσης: Την πρεμιέρα του νέου VW Golf

Το Tiguan, η υποθέτουμε το ID. Tiguan, κατά την ονοματοδοσία που έχει η VW για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Θα πατάει στην πλατφόρμα MEB+ αυτή που χρησιμοποιείται σε ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 και ID. Buzz. Αναμένεται να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το μοντέλο που αντικαθιστά, κοντά στα 4,5 μ., αλλά, λόγω της ηλεκτρικής πλατφόρμας, θα προσφέρει καλύτερη ευρυχωρία.