H Toyota αναβαθμίζει στα σημεία το ηλεκτρικό bZ4X

Ταχύτερη φόρτιση και περισσότερη άνεση και ασφάλεια για το ηλεκτρικό Toyota bZ4X.

Εφαρμόζοντας την αρχή της συνεχούς βελτίωσης, η Toyota εισάγει μια σειρά βελτιώσεων στο πλήρως ηλεκτρικό bZ4X – το μοναδικό προς ώρας EV της γκάμας της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας κατασκευαστής, προσαρμογές έχουν γίνει στο σύστημα θέρμανσης της μπαταρίας με στόχο τη μείωση του χρόνου φόρτισης σε ψυχρά κλίματα χρησιμοποιώντας τροφοδοτικό ταχείας φόρτισης DC. Ένας νέος εναλλάκτης θερμότητας νερού-νερού και μια βαλβίδα ρύθμισης θέρμανσης έχουν προστεθεί στο κύκλωμα για να βοηθήσουν στην αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Η Toyota αναμένει ότι αυτές οι αλλαγές θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους από 10% έως 80% σε ταχυφορτιστή DC σε χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Toyota bZ4X

Σε αυτές τις συνθήκες η θερμοκρασία της καμπίνας μπορεί τώρα να ανέβει γρήγορα με τη νέα θερμάστρα ακτινοβολίας, που παρέχεται στάνταρ στην πλούσια έκδοση High του bZ4X. Τοποθετημένη κάτω από την κολόνα του τιμονιού και τον πίνακα οργάνων, παρέχει ζέστη γύρω από τα πόδια οδηγού και συνοδηγού.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης εισάγει επίσης μια νέα δυνατότητα που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων στο πίσω μέρος του bZ4X. Παρέχεται στις εκδόσεις Mid+ και High, και χρησιμοποιεί τα ραντάρ του συστήματος Blind Spot Monitor για να ανιχνεύει πότε υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με όχημα που πλησιάζει από πίσω, ενεργοποιώντας αυτόματα τα πίσω φώτα αλάρμ για να ειδοποιήσει τον άλλο οδηγό.

Επίσης, το bZ4X θα είναι διαθέσιμο πλέον στην έκδοση High με ψηφιακό κλειδί. Συμβατό τόσο με συσκευές της Apple όσο και με Android, επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν και να εκκινούν το όχημα απλά έχοντας το smartphone τους. Επίσης, το ψηφιακό κλειδί μπορεί να κοινοποιηθεί σε έως και πέντε άτομα, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους της επιχείρησης ή σε τεχνικούς συντήρησης.

Όπως ανακοινώθηκε, η ανανεωμένη γκάμα του Toyota bZ4X θα παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές το 2024.

Διαβάστε επίσης: Πόσο στοιχίζει στην Κύπρο το Toyota bZ4X

 

Toyota bZ4X