Συμβουλές για το πότε πρέπει να αλλάξετε ανάρτηση

Πότε στέλνει σήμα κινδύνου το αυτοκίνητό μας για να αλλάξουμε την ανάρτησή του; Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές...

Το σύστημα ανάρτησης του αυτοκινήτου μας δεν εξασφαλίζει απλώς την άνεση των επιβατών του στην καμπίνα. Είναι εκείνο που προσφέρει, σε συνδυασμό με τα ελαστικά, το μηχανικό κράτημα του αυτοκινήτου. Δηλαδή, την σταθερότητά του στο δρόμο και στις στροφές, ειδικά στην περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Όπως η οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα τον χειμώνα, λόγω της βροχής, ή το καλοκαίρι, λόγω της σκόνης.  

Η ανάρτηση κρατά σταθερή την τριβή ανάμεσα στα ελαστικά και στο οδόστρωμα, ούτως ώστε να υπάρχει σταθερότητα στο τιμόνι, ευστάθεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, αλλά και επαρκές κράτημα στις στροφές.

Τα αμορτισέρ αποτελούν ίσως το σημαντικότερο εξάρτημα της ανάρτησης του αυτοκινήτου μας, εφόσον εξαλείφουν τους σοβαρούς κραδασμούς προτού φτάσουν στην καμπίνα και διατηρούν τα ελαστικά σε συνεχή επαφή με το δρόμο.

Τα αμορτισέρ φέρουν έμβολα στο εσωτερικό τους, τα οποία κινούνται μέσα σε έναν κύλινδρο με λάδι. Όταν το έμβολο κινείται, το λάδι σπρώχνεται μέσα σε μικρές οπές, προβάλλοντας αντίσταση.

Πότε στέλνει σήμα κινδύνου το αυτοκίνητο μας;  

Το αυτοκίνητο μας συνήθως στέλνει σήματα κινδύνου όταν φτάσει η ώρα να αλλάξουμε κάποιο εξάρτημα της ανάρτησής μας. Μερικά από αυτά τα σήματα είναι η αίσθηση αστάθειας όταν στρίβουμε το τιμόνι, οι κραδασμοί στο τιμόνι, η μεγαλύτερη ευαισθησία στους πλαγίους ανέμους και ο αυξημένος χρόνος και η μεγαλύτερη απόσταση που διανύει το όχημα προτού σταματήσει.