7 cool αυτοκίνητα που δεν φτιάχτηκαν από αυτοκινητοβιομηχανίες

Αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν από εταιρείες κατασκευής ραπτομηχανών, τηλεοράσεων και αεροσκαφών, μέχρι και όπλων.

Roborace με την υποστήριξη της Nvidia

Αυτό είναι το αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό «Roborace», που τροφοδοτείται από τον αμερικανικό κολοσσό των επεξεργαστών γραφικών Nvdia.  Κάθε Roborace αποτελείται από 10 ομάδες που τρέχουν πανομοιότυπα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται από το τσιπ Drive PX2 της Nvdia.  Αντί για μια μάχη δεξιοτήτων και γενναιότητας, είναι ένας ανταγωνισμός υπεροχής λογισμικού.

 

 Google Firefly

Η Waymo είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Google και σχεδιάζει συστήματα κίνησης χωρίς οδηγό από το 2009. Το πιο διάσημο προϊόν της μέχρι σήμερα ήταν το Firefly, σε σχήμα ζωυφίου χωρίς τιμόνι ή πεντάλ. Ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους γύρω από το «σπίτι» της Google στο Mountain View, αλλά το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 2017. Η Waymo θα συνεχίσει να αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία, αλλά θα χρησιμοποιεί αυτοκίνητα άλλων εταιρειών ως οικοδεσπότες.

 

 Michelin PLR

Τη δεκαετία του '70, η Michelin κατασκεύασε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο για δοκιμές ελαστικών.  Βασισμένο στο Citroën DS και τροφοδοτούμενο από δύο μεγάλους κινητήρες Chevrolet, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ήταν η σχεδίασή του με 10 τροχούς. Με το παρατσούκλι «η σαρανταποδαρούσα», το PLR είχε το μέγεθος ενός φορτηγού και ζύγιζε 9.500 κιλά. Έφερε ένα ελαστικό φορτηγού στη μέση το οποίο δοκίμασε σε ταχύτητες έως και 160 χλμ..

 

 NASA 1

Από τότε που ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο φεγγάρι, η Nasa σχεδιάζει και κατασκευάζει διάφορους τύπους οχημάτων για να διευκολύνει την εξωγήινη εξερεύνηση. Αυτό είναι ένα Mars Rover που αποκαλύφθηκε το 2017 και μοιάζει περισσότερο με το αυτοκίνητο του Batman παρά με ένα περιπλανώμενο εργαστήριο. Η Nasa σκοπεύει να στείλει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030.

 

Samsung XM3 Inspire

 Η ιδέα του ψηφιακού πιλοτηρίου δεν ήταν το πρώτο έργο αυτοκινήτου της Samsung αφού το 2019 αποκάλυψε το XM3 Inspire concept σε συνεργασία με τη Renault.  Το XM3 είναι μια ανανεωμένη έκδοση του SUV Renault Arkana που παρουσιάστηκε το 2018. Το XM3 έχει ένα κεκλιμένο πίσω μέρος για πιο σπορ εμφάνιση. 

 

Kalashnikov Concern

Η «Καλάσνικοφ» της Ρωσίας είναι διάσημη από το πανταχού παρόν τυφέκιο AK-47, αλλά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει διακλαδωθεί από τον κόσμο των όπλων.  Το 2018 αποκάλυψε το CV-1, ένα χάτσμπακ με ρετρό εμφάνιση, εμπνευσμένο από τη σοβιετική εποχή. Η Καλάσνικοφ ισχυρίζεται ότι το CV-1 θα είναι τόσο σημαντικό για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσο η Tesla με την μπαταρία 90 kWh και τους 680 ίππους. 

 

 LG Car

Το συνδεδεμένο αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο της LG είναι σαν ένα γραφείο με ρόδες. Το concept απέχει αρκετά ακόμη χρόνια από την παραγωγή, αλλά στην έκθεση CES το 2020 η εταιρεία έδωσε μια πρώτη γεύση για το πώς πιστεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας ότι θα είναι το μέλλον των αυτόνομων αυτοκινήτων.  Καθώς το πλησιάζει ο οδηγός, αναγνωρίζει τον ίδιο μέσω της αναγνώρισης προσώπου και τον υποδέχεται σε ένα από τα τέσσερα ανακλινόμενα καθίσματα του.  Κάθε κάθισμα διαθέτει χειριστήριο και οθόνη αφής για μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία. Και με την τεχνολογία AI και cloud, οι επιβάτες του μπορούν να συνεχίσουν τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες που παρακολουθούσαν από το σημείο που είχαν μείνει. Με το πάτημα ενός κουμπιού εμφανίζεται ένας δίσκος για σνακ, ο οποίος ξεδιπλώνεται κάτω από το κάθισμα. Αντί για παρμπρίζ, μια τεράστια οθόνη OLED προσφέρει θέα του δρόμου σε πραγματικό χρόνο.