Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ρίξτε μια ματιά στην πιο κάτω λίστα…

O Alonso ξαναχτυπά! (και ένας αγώνας F1 σε parking αυτοκινήτων) | κάντε κλικ εδώ για το νέο Speedzone Podcast EP43 

Ferrari 250 GTO 1963

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άλλο αγωνιστικό οίκο εκτός από τη Ferrari. Κοστίζει 70 εκατομμύρια δολάρια και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '60 για να αγωνιστεί (και, φυσικά, να κερδίσει) στους καλύτερους αγώνες εκείνης της εποχής.  Με τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα. και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. σε 6,1 δευτερόλεπτα, είναι ο βασιλιάς των αυτοκινήτων.

 

Rolls-Royce Boat Tail

Αυτή η έκδοση (2021) του γνήσιου μοντέλου Boat Tail 1932 κοστίζει 28 εκατομμύρια δολάρια.  Ο «ναυτικός» σχεδιασμός του θυμίζει γιοτ J-class με τη διαφορά ότι εδώ μιλάμε για 563 ίππους.

 

 

Bugatti La Voiture Noire

Με ένα κέλυφος από ανθρακονήματα που είναι σμιλεμένο στο χέρι, η γαλλική εταιρεία ήταν βέβαιο ότι θα έδινε σε αυτό το απίστευτα πολυτελές αυτοκίνητο το πιο τέλειο και απλό όνομα: «La Voiture Noire» (Το Μαύρο Αυτοκίνητο), το οποίο μπορεί να γίνει δικό σας με μόλις 18,7 εκατομμύρια δολάρια.

 

Pagani Zonda HP Barchetta

Αυτό το μοντέλο της Pagani είναι ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο με κόστος 17,6 εκατομμύρια δολάρια. Η γαλάζια αυτή ομορφιά υψώνεται μόνο 21 ίντσες από το πάτωμα για να βελτιώσει την ταχύτητά της. Υπήρχαν μόνο τρία αυτοκίνητα από αυτό το μοντέλο και έχουν όλα πωληθεί.

 

Rolls Royce Sweptail

Η Rolls Royce κατασκεύασε το Sweptail το 2013 μετά το αίτημα ενός πελάτη, γεγονός που εξηγεί την υψηλή τιμή του (13 εκατομμύρια δολάρια) που έχει να κάνει κυρίως με όλες τις πολυτέλειες που είναι φορτωμένο.  Διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή και κεντρική κονσόλα με μοναδικό μηχανισμό.  Με το πάτημα ενός κουμπιού εμφανίζεται ένα μπουκάλι σαμπάνια και δύο κρυστάλλινα ποτήρια.  Τα περισσότερα από τα ανταλλακτικά του είναι μοναδικά.

 

 

Koenigsegg CCXR Trevita

Το υπέροχο σουηδικό σπορ αυτοκίνητο κοστίζει 4,8 εκατομμύρια δολάρια.  Διαθέτει επίστρωση διαμαντιού, την οποία ο κατασκευαστής ονομάζει Koenigsegg Proprietary Diamond Weave.  Το εν λόγω κόσμημα διαθέτει κινητήρα V8 των 4,8 λίτρων με διπλό στροβιλοσυμπιεστή.

 

Lamborghini Veneno

Αυτό το πολυτελές κόσμημα σε τροχούς δεν κοστίζει περισσότερο από 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων αποδίδει 740 ίππους ενώ η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα. πραγματοποιείται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

 

W Motors Lykan Hypersport

Πιθανότατα να το θυμάστε από την ταινία «Fast and Furious 7»: είναι αυτό που συνετρίβη στο Ντουμπάι.  Tο εν λόγω όχημα κοστίζει περίπου 3,4 εκατομμύρια δολάρια και η τιμή του ενισχύεται από τους πολύτιμους λίθους στους προβολείς του, τον κινητήρα με διπλό τούρμπο των 3,7 λίτρων και τους 770 ίππους του που σε μεταφέρουν από το 0 στα 100 χλμ./ώρα. σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

 

Bugatti Veyron της Mansory Vivere

Η συγκεκριμένη Bugatti κοστίζει 3,4 εκατομμύρια δολάρια, αποδίδει 1.200 ίππους. Είναι καλυμμένη από ανθρακονήματα και φέρει εντυπωσιακά φώτα LED, ενώ κοσμείται επιπλέον από… διαμάντια!

 

Ferrari Pininfarina Sergio

Αυτό το πολυπόθητο αυτοκίνητο, που πήρε το όνομά του από τον διάσημο σχεδιαστή Sergio Pininfarina, αξίζει 3 εκατομμύρια δολάρια. Πηγή έμπνευσης του ήταν η Ferrari 458 Spider. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει έναν κινητήρα V8 των 4,5 λίτρων που αποδίδει 562 ίππους (με κίνηση στους πίσω τροχούς) και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 320 χλμ./ώρα.

O Alonso ξαναχτυπά! (και ένας αγώνας F1 σε parking αυτοκινήτων) | κάντε κλικ εδώ για το νέο Speedzone Podcast EP43