Ένα μικρό φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο έχει στα σκαριά η Hyundai

Η Hyundai εξελίσσει ένα SUV αστικού χαρακτήρα, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια προσιτή λύση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Με μήκος λίγο πάνω από τα 3,5 μ. αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο φιλοδοξεί, με την προσιτή τιμή του να αποτελέσει την πύλη εισόδου στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων. Το όνομα αυτού του μικρού Hyundai μπορεί να είναι Casper, όπως είναι γνωστό σε άλλες αγορές, όπου είναι διαθέσιμο σε έκδοση με θερμικό κινητήρα, ενώ τώρα στόχο είναι να κυκλοφορήσει μια ηλεκτρική παραλλαγή του στην Ευρώπη.

Είναι το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερα στις ανακοινώσεις των ανθρώπων της Hyundai για τη δημιουργία ενός φθηνού ηλεκτρικού μοντέλου, που θα έχει τιμή πέριξ των 20.000 ευρώ. Οι φήμες φαίνεται να γίνονται πράξη, τουλάχιστον όσον αφορά την εξέλιξη του μοντέλου, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς γίνονται δοκιμές σε πρωτότυπο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους, για να γράψει τα απαραίτητα χιλιόμετρα.

Hyundai Casper

Το μήκος του είναι 3.595 χλστ., με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ευρυχωρίας και ευελιξίας. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της Hyundai, κάτω και από το i10, το οποίο πρόσφατα δέχτηκε ανανέωση.

Σχεδιαστικά θα ακολουθήσει τις γραμμές του Casper (φωτο) με το θερμικό κινητήρα, με τις όποιες αναμενόμενες αλλαγές να αφορούν το εμπρός μέρος, όπου ο προφυλακτήρας θα είναι ανασχεδιασμένος, έχοντας κλειστή εισαγωγή, όπως όλα τα ηλεκτρικά.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν και το μικρό ηλεκτρικό Hyundai βρει το δρόμο του για την ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρία 35 kWh και να έχει αυτονομία που θα αγγίζει και ίσως να ξεπερνάει τα 200 χιλιόμετρα, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της γηραιάς ηπείρου.

Hyundai Casper