O Παπασάββας χρειάζεται (και αξίζει) οικονομική στήριξη τώρα!

Είναι μόλις 15 ετών αλλά κατάφερε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρωτάθλημα USF2000 των ΗΠΑ και να κάνει τους κυνηγούς ταλέντων να μιλούν με θαυμασμό για αυτό το «ουρανοκατέβατο παιδί από τη Λεμεσό».

Στην πρώτη του ουσιαστικά ολοκληρωμένη σεζόν στη USF2000 ο Ευαγόρας Παπασάββας κατάφερε να βάλει την Κύπρο στο κλαμπ των νικητών και να λάβει την τέταρτη θέση στο καταξιωμένο αυτό πρωτάθλημα της Αμερικής, γεγονός που καθιστά τώρα τον ίδιο ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στον κόσμο του αυτοκινήτου.   

Για να μπορέσει όμως ο χαρισματικός συμπατριώτης μας να ζήσει το όνειρο που θα βάλει τον ίδιο, μαζί και την Κύπρο, στο παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων αυτοκινήτου, χρειάζεται οικονομική στήριξη. Στήριξη από το κράτος και από χορηγούς. Κανείς απ’ όσους έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο δεν μπόρεσε ποτέ να τα καταφέρει από μόνος του.

Στην περίπτωση του 15χρονου μόλις Παπασάββα λέμε «χαρισματικός» γιατί έχουμε χρέος να τονίσουμε πως τέτοια ταλέντα και τέτοιες ευκαιρίες δεν εμφανίζονται συχνά σε μια χώρα όπως η δική μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αξίζει να επενδύσουμε σε αυτά και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των πλείστων κρατών ανά την υφήλιο, που σπεύδουν άμεσα να βοηθήσουν. 

Το όφελος και η προβολή που μπορεί να έχει η δική μας χώρα, καθώς και οι χορηγοί που θα στηρίξουν τον Ευαγόρα, είναι πολύ μεγάλο. Αρκεί να πούμε πως η διάκριση σε ένα τόσο υψηλό πεδίο του παγκόσμιου αθλητισμού (ειδικά σε μια εποχή που η Κύπρος αλλά και κάθε γωνιά της Γης έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης) μπορεί να ανεβάσει το όνομα και το κύρος των εμπλεκόμενων επενδυτών σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο.  

Εν κατακλείδι, ο Ευαγόρας Παπασάββας αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα που εκπροσωπούν τον τόπο μας -και ολόκληρο τον Ελληνισμό- σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα του εξωτερικού, αφού η USF2000 απέχει δύο μόλις σκαλοπάτια από το ξακουστό πρωτάθλημα των Indycar. Η «χρυσή ευκαιρία», εν όψη και της έναρξης της σεζόν του 2024, δεν πρέπει να χαθεί.