Οι τιμές του Cupra Born στην Κύπρο

Το Cupra Born είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στο δημοφιλές δάπεδο MEB του VW Group.

 

To νέο Cupra Born αποτελεί το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στο δημοφιλές πλέον δάπεδο ΜΕΒ του VW Group, το οποίo υιοθετούν μεταξύ άλλων τα VW ID.3 και ID.4 καθώς και το Skoda Enyaq iV.

Διατηρώντας πλήθος κοινών μερών με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αδέλφια του, διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων τόσο σε σχέση με την απόδοση της μονάδας κίνησης όσο και τη χωρητικότητα της μπαταρίας που την τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια.
 
Οι εκδόσεις του Cupra Born

Την αφετηρία στο ισπανικό μοντέλο με την σπορτίφ αύρα σε επίπεδο σχεδίασης ορίζει μια έκδοση με απόδοση 204 ίππων και μπαταρία 58 kWh.

Με το πακέτο e-Boost, η μέγιστη ισχύς «σκαρφαλώνει» στους 231 ίππους. Αυτή η έκδοση συνδυάζεται είτε με την «58άρα» μπαταρία, είτε με μία μεγαλύτερη με χωρητικότητα 77 kWh. Στην πρώτη περίπτωση η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7 δλ. με την αυτονομία να φτάνει τα 422 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ στη δεύτερη το ως άνω σπριντ ολοκληρώνεται σε 6,6 δλ. – εδώ η αυτονομία είναι στα 552 χλμ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω χωρητικότητες είναι οι ωφέλιμες, ενώ όλες οι εκδόσεις προσφέρουν μέγιστη ροπή 310 Nm.

Cupra Born

Η φόρτιση του Cupra Born

Το υψηλής απόδοσης EV της Cupra μπορεί να προσθέσει επιπλέον 100 χλμ. αυτονομίας σε μόλις 7 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα σημείο ταχείας φόρτισης με ισχύ 125 kW. Η ίδια διαδικασία για το γέμισμα από το 5% στο 80% ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 35 λεπτών.

Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα φόρτισης σε δίκτυο AC και DC, ενώ τρεις είναι διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τους επιτοίχιους φορτιστές. Πρόκειται για τους Cupra Charger, Cupra Charger Connect με δυνατότητα σύνδεσης WiFi και Cupra Charger Pro με 4G και WiFi.

Cupra Born

Οι διαστάσεις και η σχεδίαση του Cupra Born

Το Cupra Born έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το ΙD.3, που και αυτό βασίζεται στο δάπεδο MEB, έχοντας μήκος 4.322 χλστ., πλάτος 1.809 χλστ. και ύψος 1537 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του ανέρχεται στα 2.767 χλστ. Σχεδιαστικά, διαθέτει πιο σπορτίφ σχεδιασμό σε σχέση με το αδελφό μοντέλο με τους προβολείς LED και το αιχμηρό μπροστινό μέρος να παραπέμπουν, σύμφωνα με την Cupra, στη μύτη ενός καρχαρία.

Ανάλογα θεαματική είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού, το οποίο διαθέτει μια 12άρα οθόνη για το σύστημα Infotainment στο μέσο του ταμπλό – στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις.

Cupra Born

Χάρη στο επίπεδο πάτωμα, οι χώροι είναι γενναιόδωροι, ενώ στο πίσω μέρος το «παρών» δίνει ένας χώρος φόρτωσης με χωρητικότητα 385 λίτρων.
 
Οι τιμές του Cupra Born στην Κύπρο

204bhp 58kWh 427km range €43000 (MID)
231bhp 58kWh 422km range €45200 (HIGH e-Boost)
231bhp 77kWh 552km range €48500 (HIGH e-Boost)