Τα προτερήματα ενός premium ελαστικού

Γιατί οι συνετοί οδηγοί επιλέγουν ποιοτικά ελαστικά και ποια είναι τα προτερήματά του.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας αποτελούν το σημαντικότερο εξάρτημα σε ότι αφορά απόδοση και ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις μας. Κι’ αυτό γιατί τα ελαστικά είναι το μοναδικό μέρος του αυτοκινήτου μας που έρχεται σε επαφή με το δρόμο.

Μπορεί η εξοικονόμηση χρημάτων να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα νέο σετ ελαστικών για το αυτοκίνητό μας, ωστόσο, η σκέψη αυτή δεν είναι η σοφότερη. Η επιλογή ενός premium ελαστικού αποτελεί σοβαρή επένδυση στις καθημερινές μας μετακινήσεις μιας και είναι η επιλογή η οποία εγγυάται την αντοχή του ελαστικού, το επίπεδο κρατήματος του, τη μακροζωία του και κυρίως την ασφαλή μετάβασή μας από το σημείο Α στο σημείο Β.

Επένδυση

Η ποιότητα κατασκευής ενός premium ελαστικού είναι αυτή που επιτρέπει στον οδηγό να καλύψει περισσότερα χιλιόμετρα, συνδυάζοντας άνεση και ασφάλεια στο δρόμο, μειωμένους θορύβους στην καμπίνα, ανώτερες επιδόσεις και, πρωτίστως, την ικανότητα άμεσης ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η δυναμική οδήγηση, που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια (όπως το γρήγορο μανουβράρισμα που απαιτείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης) είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των ποιοτικών ελαστικών.

Η Michelin προσφέρει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, των ανεξάρτητων οργανισμών αξιολόγησης ελαστικών, αλλά και των αποτελεσμάτων των δοκιμών του ειδικού Τύπου, κορυφαία  αξιοπιστία και την καινοτομία, ειδικά στην κατηγορία premium, όπου και ξεχωρίζει όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα και την αντοχή των προϊόντων της.

Ασφάλεια

Οι καθημερινές προκλήσεις στους δρόμους είναι μεγάλες. Η ξαφνική αλλαγή πορείας ή το απότομο φρενάρισμα ενός οδηγού που βρίσκεται μπροστά μας, η μπάλα που έχει ξεφύγει από ένα παιδί και που μπαίνει από το πουθενά στο δρόμο μας, η οδήγηση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες κ.λπ. δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται στην τύχη και να μας πιάνουν απροετοίμαστους.

Δοκιμές αποδεικνύουν πως σε βρεγμένο οδόστρωμα, τα premium ελαστικά της Michelin προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και όταν έχουν φθαρεί μέχρι το νόμιμο όριο.

Προτού επιλέξει λοιπόν ελαστικά, ο οδηγός θα πρέπει να θυμάται πως δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια και ότι η επιλογή premium ελαστικών είναι καθοριστική για την ασφάλεια.

Κορυφαία τεχνολογία

Τα premium ελαστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από κορυφαία υλικά, έτσι ώστε να παρέχουν τα μέγιστα από πλευράς επιδόσεων, ασφάλειας, εξοικονόμησης καυσίμου και άνεσης στον οδηγό, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει πως ένα μηχανολογικά άρτιο αυτοκίνητο δεν πρέπει να φορά οτιδήποτε άλλο εκτός από premium ελαστικά. Επιπλέον, περισσότερα χιλιόμετρα στον δρόμο σημαίνει και μεγαλύτερη οικονομία στην τσέπη.

Τα premium ελαστικά υποβάλλονται σε αυστηρές μελέτες και εν συνεχεία σε ενδελεχείς δοκιμές, οι οποίες εγγυώνται πως τα ελαστικά μπορούν να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια σε κάθε brand αυτοκινήτου.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής τεχνολογίας και ειδικό πέλμα στα premium ελαστικά, όπως ακριβώς στην περίπτωση του Michelin Pilot Sport 5, που προσφέρει ακρίβεια και εξαιρετική απόκριση στις στροφές, χάρη στην τεχνολογία Dynamic Response, παρέχοντας επιπλέον κορυφαίες επιδόσεις πρόσφυσης και φρεναρίσματος σε στεγνό και σε βρεγμένο.

Η τεχνολογία Dual Sport Tread Design επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του πέλματος και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα χάρη στο σκάλισμα του εσωτερικού μέρους του πέλματος αλλά και στο στεγνό χάρη στο εξωτερικό μέρος με άκαμπτα μπλοκ.

Με τη σειρά του, το Michelin Primacy 4+, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για sedan και SUV, έχει κατασκευαστεί για καθημερινή χρήση και μεγάλα οικογενειακά ταξίδια. Ξεχωρίζει για τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα, μέχρι το επιτρεπόμενο όριο φθοράς πέλματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Οφείλει τις επιδόσεις του στην τεχνολογία Michelin EverGrip, η οποία συνδυάζει  αποτελεσματικά δύο στρώματα γόμας για να αντισταθμίσει την απώλεια βάθους πέλματος, απομακρύνοντας  καλύτερα το νερό, ακόμα κι όταν φθαρεί.

Χάρη στις πιο πάνω τεχνολογίες τα premium ελαστικά της Michelin απέδειξαν πως προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα ακόλουθα: διάρκεια ζωής, υδρολίσθηση σε στροφή, υδρολίσθηση σε ευθεία, φρενάρισμα στο στεγνό και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, με νέα και φθαρμένα ελαστικά.

Μπορείτε να βρείτε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα ελαστικών Michelin στην Κύπρο κάνοντας κλικ εδώ https://ctc-tyres.com/dealers-network/.

Δείτε εδώ: F1 legends vs DJs - αναμνήσεις από Imola - Villeneuve Pironi ! | Speedzone Podcast EP29