Ο πιλότος που με έκανε να πιστέψω στα θαύματα!

Ήρθες και έφυγες σαν αστραπή απ’ αυτή τη ζωή...

Ήρθες και έφυγες σαν αστραπή απ’ αυτή τη ζωή, αλλά προτού το κάνεις «περπάτησες πάνω στο νερό», σταματώντας τα χρονόμετρα 11 δευτερόλεπτα (11!) νωρίτερα απ’ τον δεύτερο ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο, έναν μεγάλο πρωταθλητή, ο οποίος ομολόγησε λίγο αργότερα «Νόμιζα πως εγώ ήμουν ο ταχύτερος στη βρεγμένη πίστα εκείνο το απόγευμα. Ποτέ δεν φοβήθηκα τόσο πολύ στη ζωή μου πίσω από το τιμόνι».

Προσπέρασες το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Formula 1 από την εξωτερική πλευρά της πιο προκλητικής στροφής στον πλανήτη, μπαίνοντας και βγαίνοντας με ταχυδακτυλουργικό τρόπο στο στόμα του χάροντα, σε μια εποχή που οι μανούβρες προσπέρασης δεν είχαν να κάνουν με DRS αλλά μόνο με ΚΟΤΣΙΑ.

Έκανες τους marshals της θρυλικής πίστας του πριγκιπάτου του Μονακό να τρέμουν κάθε φορά που εκτίνασσες την ουρά της πορφυρής Ferrari σου στη στροφή του Casino, αναγκάζοντάς τους να κάνουν βουτιά πίσω απ’ τις μπαριέρες, ενώ προτού αποχωρήσεις από το πλατό των αγώνων Grand Prix κέρδισες δύο κούρσες στη σειρά με κάτι ανάλογο μιας σημερινής Williams FW45, κάνοντάς μας να πιστέψουμε στα θαύματα.

Ποτέ δεν σκέφτηκες οτιδήποτε άλλο πέρα από την «επόμενη στροφή» και αυτός ήταν και ο λόγος που σε λατρέψαμε και που ποτέ δεν πρόκειται να σε λησμονήσουμε αγαπημένε Gilles Villeneuve._Δημήτρης Γιόκκας
 

Διαβάστε εδώ: Ποιος ήταν ο αληθινός «άνθρωπος από σίδηρο»