Έλαμψε ο Παπασάββας στους δρόμους του St. Petersburg

Ο Κύπριος άσος της USF2000 πάλεψε με ψυχή στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας το πηγαίο ταλέντο του, το οποίο μια μέρα θα τον οδηγήσει ψηλά.

O Ευαγόρας Παπασάββας οδήγησε με τόλμη και αποφασιστικότητα στους δρόμους του St. Petersburg για να πάρει μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση στους δύο αγώνες αυτού του weekend, δικαιώνοντας τον διευθυντή της ομάδας του -και κυνηγό ταλέντων- Jay Howard, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες του ιπτάμενου Κύπριου.

Ο Ευαγόρας έδειξε από την αρχή την ικανότητά του στη δύσκολη street πίστα, όπου οι τοίχοι καραδοκούν για να τιμωρήσουν και το παραμικρό λάθος, γράφοντας τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά από ένα σύνολο 21 φιλόδοξων πιλότων οι οποίοι κάνουν όνειρα για μια θέση στο ζηλευτό πρωτάθλημα Indycars των ΗΠΑ.

Στην πρώτη του επίσκεψη στο St. Petersburg ο 14χρονος συμπατριώτης μας, κάτοικος του Cincinnati με καταγωγή από τη Λεμεσό, κατάφερε να παλέψει με τα υπόλοιπα τρανά ονόματα της USF2000, όπως οι Lochie Hughes, Nikita Johnson και Sam Corry, τερματίζοντας τελικά στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ομόσταβλό του Hughes.

Εντυπωσιακό ήταν το προσπέρασμα του Παπασάββα πάνω στον Johnson, ο οποίος θα κέρδιζε τον δεύτερο αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα, ο δικός μας οδηγός έδωσε άλλη μια σκληρή μάχη, αυτή τη φορά για την πρωτιά, πιέζοντας ασφυκτικά τον Simon Sikes, την ίδια ώρα που ο Hughes ανέπνεε κυριολεκτικά πάνω στο πισινό φτερό του Ευαγόρα. Ο Hughes προσπέρασε ωστόσο τον Παπασάββα, υποβιβάζοντας τον στην τέταρτη θέση, όπου και τελικά τερμάτισε. 

Ο κάθε οδηγός είχε στη διάθεσή του τρία σετ νέων ελαστικών για το weekend, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών και των δύο αγώνων. Ο Ευαγόρας αξιοποίησε τα δύο σετ στα προκριματικά και κράτησε ένα ολοκαίνουργιο για τους αγώνες.

«Ξεκίνησα την πρώτη κούρσα του Σαββάτου με ένα φρέσκο σετ, το οποίο δούλεψε πολύ καλά, ενώ για τη δεύτερη κούρσα της Κυριακής επέλεξα ένα από τα μεταχειρισμένα μου σετ. Με το συγκεκριμένο σετ είχα συμπληρώσει μόλις 4-5 γύρους, άρα τα ελαστικά μου ήταν σχεδόν καινούργια και μου έδωσαν το επιθυμητό κράτημα», δήλωσε ο Παπασάββας.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως ο Ευαγόρας κατάφερε στην κούρσα της Κυριακής να κάνει τα ελαστικά του όχι μόνο να αντέξουν μέχρι το τέλος, αλλά να πιέσει με αυτά τους πρωτοπόρους, που είχαν στο μονοθέσιό τους πιο φρέσκα ελαστικά.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος για τον νεαρό Κύπριο θα είναι αναμφίβολα συναρπαστική._Δημήτρης Γιόκκας

Δείτε εδώ: Σηκώνεται η αυλαία της F1 - Ανάλυση και των 10 ομάδων | Speedzone Podcast EP23