Ένα αξέχαστο road trip με το νέο Range Rover Sport

Τρεις πρώην συμφοιτητές αποφασίζουν να κάνουν ένα ονειρικό road trip με το νέο Range Rover Sport, απολαμβάνοντας μαζί με την κυπριακή φύση την σπορ πολυτέλεια, την ασφάλεια και την άνεση του εκλεκτού μεταφορικού τους μέσου.

«Θυμάστε τότε στο πανεπιστήμιο που κάναμε όνειρα για το ποια ήταν τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα;» λέει με χαμόγελο η Αγγελική στον Νίκο και στη Μαργαρίτα καθώς απολαμβάνουν τον καφέ τους στο κέντρο της πόλης. «Ναι, εμένα μου άρεσαν πάντοτε τα σπορ οχήματα με υψηλές επιδόσεις, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να πάρω ένα», λέει με παράπονο ο Νίκος. «Τα δικά μου αγαπημένα ήταν τα πιο θηριώδη τετρακίνητα», συμπληρώνει η Μαργαρίτα που η καρδιά της διψά μονίμως για περιπέτεια. Η Αγγελική κοιτάζει με πονηρό χαμόγελο τους δύο και λέει: «τι κι αν σας πω ότι κατάφερα επιτέλους να αποκτήσω κάτι που συνδυάζει και τα δύο;». Τα γεμάτα περιέργεια βλέμματα των παλιών συμφοιτητών ζητούν να μάθουν ποιο είναι αυτό το αυτοκίνητο και αμέσως πληροφορούνται ότι πρόκειται για το νέο Range Rover Sport.

Εκείνο που ώθησε την ίδια να κάνει την επιλογή είναι πως τα βασικότερα χαρακτηριστικά της τρίτης γενιάς του μοντέλου πηγάζουν από τις σταθερές αξίες της εταιρείας. Μόνο που στη νέα έκδοση, η σπορ πολυτέλεια, η οδηγική απόλαυση, η άνεση και η ασφάλεια πάνε χέρι με χέρι με προηγμένη τεχνολογία.

«Πλησιάζει η ώρα για το καθιερωμένο μας road trip και είπα, μιας και φέτος είναι η δέκατη επέτειος της παράδοσης, να το κάνουμε ξεχωριστό. Θα σας πάω εγώ με το καινούργιο μου αυτοκίνητο και για αντάλλαγμα θα φέρετε μαζί σας και από ένα παιχνίδι. Το καινούργιο drone του Νίκου είναι ότι πρέπει. Θα βιντεογραφήσουμε από ψηλά το οδοιπορικό μας στην κυπριακή φύση και εσύ Μαργαρίτα μπορείς να φέρεις εκείνο του φουτουριστικό επιτραπέζιο που τόσο πολύ μου αρέσει για να παίξουμε. Θα περάσουμε ένα υπέροχο τριήμερο στο Τρόοδος, με ένα αυτοκίνητο που δεν διστάζει μπροστά σε καμιά πρόκληση».

Η μεγάλη μέρα φτάνει και η Μαργαρίτα δηλώνει σαν αντικρίζει το νέο Range Rover Sport: «μοιάζει με ζωγραφιά πάνω σε πέντε μέτρα λαμαρίνα». Ο Νίκος εντυπωσιάζεται από το αεροδυναμικό του σχήμα που, παρά τον μεγάλο όγκο του οχήματος, δείχνει πως είναι ικανό να σχίζει τον αέρα με χάρη. «Τα περισσότερα καλά κρύβονται κάτω από το δέρμα», τονίζει με περηφάνεια για την τεχνολογία του καινούργιου της αποκτήματος η Αγγελική, η οποία τους προσκαλεί στο νέο της «ευρύχωρο σαλόνι πολυτελείας». 

Οι χειρολαβές προεκτείνονται αυτόματα προς το χέρι των δύο προσκεκλημένων, καθώς ο αισθητήρας προσέγγισης ξεκλειδώνει τις πόρτες, την ίδια ώρα που η αερανάρτηση χαμηλώνει ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους. «Καλά μιλάμε για κορυφαία τεχνολογία», δηλώνει με θαυμασμό ο Νίκος, ο οποίος προσθέτει σα βολεύεται στην καμπίνα «και για αύρα που αντλεί από το κλασικό Range Rover».

«Πραγματικά τέλεια αίσθηση», συμπληρώνει η Μαργαρίτα. «Δεν πρόλαβα καλά-καλά να τραβήξω τη βαριά και τεράστια πόρτα του και αυτή έχει κλείσει αμέσως». Αυτό που έχει μόλις διαπιστώσει συμβαίνει γιατί οι πόρτες του νέου Range Rover Sport ασφαλίζουν στη θέση τους ηλεκτρικά με soft close σύστημα.

Οι δύο φιλοξενούμενοι παρατηρούν πως τα καθίσματα του αυτοκινήτου δεν έχουν να ζηλέψουν από την άνεση μιας πολυθρόνας, με τα εμπρός (όπως το κάθισμα συνοδηγού στο οποίο έχει βολευτεί ο άντρας της παρέας) να παρέχουν ικανοποιητικότατη πλευρική στήριξη σαν ξεκινά το μακρινό τους ταξίδι.

Υλικά και σχεδιασμός δείχνουν όλα να ανταποκρίνονται στο πλούσιο υπόβαθρο που χαρακτηρίζει τη φίρμα, με την κεκλιμένη κεντρική κονσόλα να καλύπτεται από μια semi floating οθόνη η οποία υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων Pivi Pro και συνδυάζεται με τον πολύ μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

«Alexa play my chill-out playlist», προστάζει η Αγγελική, απελευθερώνοντας τη χαλαρωτική μουσική μέσω των 29 ηχείων της Meridian, ενώ αλλάζει ταυτόχρονα τον ambient φωτισμό στην καμπίνα. «Τώρα μάλιστα», λέει η Μαργαρίτα και γέρνει το κεφάλι με χαμόγελο στο πίσω κάθισμα.

Καθώς ο δρόμος αρχίζει να στρίβει πιο απότομα με την έλευσή τους στις ορεινές περιοχές, η άνεση στην καμπίνα παραμένει στο ανώτερο επίπεδο. «Dynamic Air Suspension με αερόσουστες που κάνουν θαύματα, με τη δυνατότητα να διαβάζουν το δρόμο» αποκαλύπτει ο Νίκος που κάθισε και μελέτησε το προηγούμενο βράδυ το «τετράτροχο διαμάντι» της Αγγελικής.

«Το κράτημα του πάντως είναι εντυπωσιακό», δηλώνει η οδηγός καθώς στρίβει με αυτοπεποίθηση στους φιδίσιους δρόμους που οδηγούν από τον Σταυρό της Ψώκας προς την κοιλάδα της Έζουσας. «Είσαι γεννημένη για την πίστα», λέει πειρακτικά η Μαργαρίτα. «Δεν λέω, είσαι καλή οδηγός», προσθέτει ο Νίκος, προτού πληροφορήσει: «μην το πάρεις όλο πάνω σου όμως γιατί το νέο Range Rover Sport παρακολουθεί το επίπεδο πρόσφυσης και τις εντολές σου 100 φορές το δλ., κατανέμοντας προληπτικά τη ροπή μεταξύ των δύο αξόνων».

Και η αλήθεια είναι πως το βάρος του αυτοκινήτου, που ξεπερνά τους δύο τόνους, «χάνεται» χάρη στην τετραδιεύθυνση. Η τελευταία αποδεικνύεται ευεργετική και στους επιτόπιους ελιγμούς λίγα λεπτά αργότερα, καθώς η Αγγελική εντοπίζει έναν παράδρομο και κάνει αμέσως επαναστροφή. «Θα πάμε προς το ποτάμι!», φωνάζει. «Θα κάνουμε ένα διάλειμμα. Να πετάξουμε λίγο το drone και να απολαύσουμε τη φύση».

Ο Νίκος παίρνει όμορφα, εναέρια πλάνα του αυτοκινήτου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι. «Αν θες πάντως μπορείς να το βάλεις μέσα!», λέει γελώντας στην Αγγελική, προσθέτοντας πως το νέο Range Rover Sport έχει τη δυνατότητα διέλευσης από νερό βάθους 900 χλστ.

Αφού περνάει με κέφι το πρωινό της, η παρέα των παλιών συμφοιτητών επιστρέφει στο αυτοκίνητο και παίρνει τον δρόμο για το γραφικό πανδοχείο μέσα στο δάσος, όπου σχεδιάζουν να περάσουν ένα όμορφο διήμερο, αναπολώντας τα παλιά ξέγνοιαστα χρόνια. Το Range Rover Sport δείχνει τα δόντια του καθώς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5.7 δλ., περιφρονώντας για άλλη μια φορά το μέγεθός του. Και μ’ αυτά φτάνουν γεμάτοι όρεξη και ζωντάνια (αλλά και με στυλ) στον προορισμό τους.