Έφυγε ο τελευταίος αριστοτέχνης της Ferrari, Mauro Forghieri

Ένας εξαίρετος σχεδιαστής και μηχανολόγος, ο τελευταίος της παλιάς ιταλικής σχολής αριστοτεχνών, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Αντίο λοιπόν στον θρυλικό Mauro Forghieri, τον παλιό καπετάνιο της Ferrari, που έφυγε νωρίτερα σήμερα από τη ζωή. Υπήρξε ο σπουδαιότερος κατά την άποψή μου σχεδιαστής/τεχνικός διευθυντής της Ferrari και ο τελευταίος άνθρωπος που σχεδίασε τόσο τον κινητήρα όσο και το πλαίσιο ενός μονοθέσιου της Formula 1.

Ήταν ο τελευταίος του είδους του και θα παραμείνει μέσα μας αθάνατος. Εκεί ψηλά που θα φτάσει σήμερα θα αγκαλιάσει πρώτα το αφεντικό του και ύστερα θα συνεχίσει τους Ομηρικούς καβγάδες μαζί του, με τους δυο να προσπαθούν να βρουν μια άκρη γιατί γλίστρησε και φέτος ο τίτλος από τα χέρια της ομάδας τους._Δημήτρης Γιόκκας

                                                                                ***

O Mauro Forghieri ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε το αγαπημένο μου μονοθέσιο όλων των εποχών. Την Ferrari 312 του 1967, με τις κατάλευκες εξατμίσεις τύπου «σπαγγέτι» στην ουρά. Το τελευταίο κομψοτέχνημα της Formula 1 που δεν έφερε μήτε φτερά μήτε αυτοκόλλητα χορηγών.

Δείτε εδώ - Interlagos: καίγοντας λάστιχο με φόντο τις favelas | Speedzone Podcast EP19 (video)

Δείτε ακόμη - Peraltada: Η τρομακτική στροφή που ξεχώριζε τους άντρες από τα παιδιά | Speedzone Podcast EP18 - YouTube