Οι τιμές του ανανεωμένου Seat Ateca

Το ανανεωμένο Seat Ateca διαθέτει τώρα περισσότερες τεχνολογίες, φρέσκο παρουσιαστικό και μία γκάμα κινητήρων με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά.

Η Seat έχει ανανεώσει στα σημεία το Ateca, ένα μοντέλο που από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 300.000 αγοραστών ανά τον κόσμο – μόνο πέρσι η παραγωγή του ξεπέρασε τις 100.000 μονάδες. Για την περίσταση, στόχος του φρεσκαρίσματος είναι η ενδυνάμωση του μοντέλου σε καίριους τομείς, όπως εκείνους που αφορούν στη συνδεσιμότητα, την ασφάλεια και φυσικά τις κινητήριες μονάδες, που τώρα εναρμονίζονται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Seat Ateca

Οπτικά, το γνώριμο από το παρελθόν σχεδιαστικό μοτίβο διατηρείται, με τις όποιες πινελιές να εστιάζονται στο ανανεωμένα φωτιστικά σώματα (full LED σε όλες τις εκδόσεις), στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω (ως απόρροια το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 18 χλστ. φτάνοντας πλέον στα 4,381 μ.), στη διαφορετική μάσκα, στη νέα θέση του λογοτύπου «Ateca» στην πέμπτη πόρτα (πίσω της ο χώρος αποσκευών διατηρεί τη χωρητικότητα των 510 λίτρων), ενώ νέα είναι τα σχέδια των ζαντών με διάμετρο από 17 έως και 19 ίντσες.

Seat Ateca

Για όσους αναζητούν κάτι πιο σπορτίφ, οι εκδόσεις FR διαθέτουν έξτρα πινελιές που έχουν ως σημείο αναφοράς το φινίρισμα σε χρώμα Cosmo Grey Matte στους εξωτερικούς καθρέπτες, στις απολήξεις της εξάτμισης και στους προβολείς ομίχλης, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των προφυλακτήρων και της εμπρόσθιας μάσκα. 

Seat Ateca

Στο εσωτερικό το digital cockpit των 10,25 ιντσών (στάνταρ στις εκδόσεις FR Sport και Experience Lux) έχει τον πρώτο λόγο, ενώ διαφοροποιημένη είναι και η θέση της οθόνης των 8,25 ή 9,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στον τομέα της συνδεσιμότητας, με το προηγμένο infotainment να είναι συμβατό, χάρη στο σύστημα Full Link, με Android Auto και Apple CarPlay. Το «παρών» δίνουν επιπλέον δυνατότητες, όπως οι φωνητικές εντολές, η ασύρματη φόρτιση κινητού και άλλα. «Ενισχυμένος» είναι και ο τομέας της ασφάλειας, καθώς το ανανεωμένο Ateca διαθέτει πλέον συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Predictive Adaptive Cruise Control, Side&Exit Assist, Front Assist, Pro-Crash Assist κ.α.

Seat Ateca

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Seat Ateca περιλαμβάνει τον γνωστό 1.5 TSI των 150 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης διαθέσιμος είναι ο 2λιτρος TDI, των επίσης 150 ίππων, με αυτόματο DSG.

Οι τιμές του ανανεωμένου Seat Ateca

1.5L EcoTSI 150ps Automatic Transmission €27.400 (Style) €29.400 (FR)
2.0L TDI 150ps Automatic Transmission €30.500 (Style) €32.500 (FR)

Δείτε εδώ: Όταν οι Σαμουράι διοικούσαν τη Suzuka | Speedzone Podcast EP16