Πρωταθλητής ο Verstappen μετά απ’ όλους τους υπολογισμούς στη Suzuka

Ο Max Verstappen πανηγύρισε τελικά τον δεύτερό του παγκόσμιο τίτλο ύστερα από νίκη στο Ιαπωνικό Grand Prix, παρόλο που ο 25χρονος Ολλανδός έπρεπε να περιμένει να γίνουν όλα τα μαθηματικά πριν το μάθει.

Μία περίπου ώρα προτού στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής ο Verstappen κανείς δεν γνώριζε αν θα ξεκινούσε καν το Ιαπωνικό Grand Prix, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα της Suzuka. Τέτοια ήταν η αγωνία των θεατών και των διαγωνιζομένων σήμερα.

Ο τίτλος κρίθηκε μόλις στην εκπνοή του αγώνα (η καλύτερα λίγα λεπτά μετά την λήξη του) όταν οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλουν ποινή στον Charles Leclerc που ευθυγράμμισε το τελευταίο chicane της πίστας με τη Ferrari του για να κερδίσει ως εκ τούτου αθέμιτο πλεονέκτημα στη μάχη της δεύτερης θέσεις που έκανε με τον Sergio Perez.  

Ακόμη και μετά από αυτό όμως, και για αρκετή ώρα, επικρατούσε μεγάλη σύγχυση κατά πόσο ο Verstappen ήταν ο πρωταθλητής στη Suzuka (ο ίδιος περίμενε την ομάδα του να κάνει τους υπολογισμούς πριν το μάθει) έτσι ώστε να εξακριβωθεί εάν θα προσφέρονταν φουλ βαθμοί στους πιλότους που τερμάτισαν την κούρσα η οποία δεν είχε ξεπεράσει το 75% της προγραμματισμένης της διάρκειας. 

Κατ’ ακρίβεια, μόλις το 52% της κούρσας είχε συμπληρωθεί αλλά εφόσον προηγήθηκε διακοπή με κόκκινη σημαία (λόγω του ατυχήματος του Carlos Sainz στον τρίτο γύρο) μπορούσαν πια να δοθούν οι φουλ βαθμοί στους πιλότους και… άντε να καταλάβεις με τι μυαλά γράφονται οι κανονισμοί.

Όπως και να είχε το πράγμα, ο Verstappen ήταν εξαιρετικός στην γλιστερή και επικίνδυνη πίστα, κερδίζοντας τον 12ο του φετινό αγώνα, μαζί και την 32η νίκη της καριέρας του, που τον βγάζει τώρα ισόπαλο με τον Fernando Alonso, αφού οι δύο μετρούν ισάριθμα πρωταθλήματα και νίκες.

Δείτε εδώ: Όταν οι Σαμουράι διοικούσαν τη Suzuka | Speedzone Podcast EP16