VW iD.3 – Στην Κύπρο τον ερχόμενο μήνα

Από τον ερχόμενο κιόλας μήνα ξεκινά και στην κυπριακή αγορά η εμπορική διάθεση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, Volkswagen iD.3.

Το ID.3 είναι το πρώτο από τη σειρά μοντέλων της Volkswagen που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB). Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι συγκρίσιμες με του Golf ενώ ο κύκλος στροφής μόλις 10,2 μέτρα, αντίστοιχος του up!. Χωρίς κεντρικό τούνελ και με εσωτερικό σχεδιασμό Open Space το ID.3 προσφέρει χώρους και σίγουρα είναι ένα νέο σημείο αναφοράς στη μικρομεσαία κατηγορία.

Το ID.3 διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας. Η βασική έκδοση διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 45 kWh και προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας –σε όλες τις περιπτώσεις εγκατεστημένος στον πίσω άξονα– παράγει ισχύ 93 ή 110 kW (126 ή 150 PS, αντίστοιχα). Η μεσαία μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 107 ή 150 kW (146 ή 204 PS). Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS).

O Thomas Ulbrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW και υπεύθυνος του e-Mobility της εταιρείας, δήλωσε με για το αυτοκίνητο: «Το ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας. Με τα 1,700 ρομπότ, τα συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό και τις πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, το εργοστάσιο στο Zwickau δίνει σήμερα την εικόνα της παραγωγής μεγάλου όγκου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας. Τελικά όμως οι άνθρωποι που κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα είναι το κλειδί της επιτυχίας: η ομάδα μας στη Σαξονία κατόρθωσε να πετύχει σε δύο χρόνια τη μετατροπή της μονάδας διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία και αφοσίωση. Εξαιρετικό επίτευγμα».

 

 

Tags: