Οι βαθμολογίες του πρωταθλήματος της Formula 1 μετά το Grand Prix Βρετανίας

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Formula 1 μετά το Grand Prix Βρετανίας.

Το Grand Prix Βρετανίας ήταν συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος χαρίζοντας στους φίλους της Formula 1 έντονες συγκινήσεις. Ο δέκατος γύρος της χρονιάς “φρόντισε” επιπρόσθετα να δώσει και νέο ενδιαφέρον στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής Max Verstappen κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις βαθμολογικές απώλειές του, καταφέρνοντας να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών. O teammate του Sergio Perez ήταν ο μεγάλος κερδισμένος καθώς μείωσε τη διαφορά από τον Verstappen στους 34 βαθμούς. Στον αντίποδα ο Charles Leclerc όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα αλλά έχασε πολύτιμους βαθμούς για τη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Μονεγάσκος απέχει μετά το GP Βρετανίας 43 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Red Bull συνεχίζει να προηγείται έχοντας 328 βαθμούς με την Ferrari (265 βαθμούς) να καταφέρνει να μειώσει τη διαφορά στους 63 βαθμούς καθώς η συγκομιδή των πιλότων της ήταν καλύτερη από αυτή των πιλότων της αυστριακής ομάδας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Mercedes, με την γερμανική ομάδα να έχει 204 βαθμούς.

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνεχίζει το ταξίδι της στην Αυστρία όπου στις 8-10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Grand Prix Αυστρίας._ Γ. Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FORMULA1