Audi A3 Sportback από 23,900 ευρώ

Το νέο Audi A3 Sportback αποτελεί την τέταρτη γενιά του γερμανικού μοντέλου, η οποία έρχεται να ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων της κατηγορίας C.

Χωρίς να διαφοροποιείται δραματικά σε σχέση με το γνώριμο σχεδιαστικό DNA των προϊόντων της γερμανικής εταιρείας, το νέο Audi A3 Sportback, δείχνει πιο δυναμικό και σπορτίφ. Χαρακτηριστικό της εξωτερικής του περιβολής είναι η μάσκα Singleframe και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό τμήμα, ενώ στο πλάι οι ώμοι του εκτείνονται σε μία ομαλή γραμμή από τους προβολείς ως τα πίσω φώτα.

Το νέο Audi A3 Sportback προσφέρει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες του, ενώ ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα μεταξύ 380 και 1.200 λίτρων και το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά ύψη.

Το πιλοτήριο του νέου A3 Sportback είναι πλήρως εστιασμένο στον οδηγό χρησιμοποιώντας οικεία στοιχεία από τα μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών (βασικός εξοπλισμός), που είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα.

Το MMI στο νέο Α3 Sportback διαθέτει τη νέα πλατφόρμα ψυχαγωγίας τρίτης γενιάς. Μάλιστα, η υπολογιστική της ισχύς είναι δέκα φορές υψηλότερη από αυτή του προκατόχου της, εκτελώντας όλες τις εργασίες που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνίας και των υπηρεσιών Audi connect με ταχύτητα LTE Advanced, ενώ διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο Wi-Fihotspot

Το νέο Audi A3 Sportback διατίθεται σε τρεις εκδόσεις κινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τον γνωστό 1.5 TFSI κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους καθώς και τον γνωστό 2.0 TDI πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με απόδοση 116 ή 150 ίππους. Σε ότι αφορά τη μετάδοση, η Audi προσφέρει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το γνωστό αυτόματο Stronic των 7 σχέσεων.