Cupra Formentor από €30.900

Το νέο Cupra Formentor, το πρώτο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας που δεν βασίζεται σε κάποιο υφιστάμενο μοντέλο της Seat, αποτελεί ένα πολυτάλνατο και σπορτίφ crossover που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το Cupra Formentor αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση απέναντι στα C SUV, ανήκοντας σε αυτή την ολιγομελή ομάδα των κουπέ Crossover που περιλαμβάνει ανταγωνιστικές προτάσεις όπως τα ανανεωμένα Kia XCeed και Toyota C-HR, ενώ δεν λείπουν και οι premium εναλλακτικές των Audi Q3 Sportback, BMW X2 και Mercedes GLA.

Formentor front turn

Ο εντυπωσιασμός των εξωτερικών παρατηρητών παραμένει αμετάβλητος, καθώς προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον γενετικό κώδικα αυτού του crossover, με την αποδεδειγμένη κορυφαία ασφάλειαΔιακρίνουν την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων που παραπέμπουν σε Seat αλλά με κάτι απρόσμενα σήματα, ενώ το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σιλουέτα (ότι πιο κοντινό του εντός του γερμανικού γκρουπ, είναι ίσως το Audi Q3 Sportback). Το σχεδιαστικό εύρημα πάντως που τονίζει τον δυναμισμό του Formentor είναι η έντονη πτύχωση στους θόλους των πίσω τροχών.

Από την θέση του οδηγού πάντως αντικρίζεις την γνώριμη εικόνα της Seat και του Leon, με τα καλά (ψηφιακές οθόνες οργάνων και multimedia) και τα λιγότερο καλά στοιχεία (πλήρης ψηφιοποίηση και απουσία φυσικών διακοπτών, με ορισμένες εργονομικές παραξενιές στον χειρισμό των διαφόρων μενού), ενώ κάθεσαι ιδανικά.

Formentor seat

κινητήρας των 150 ίππων του Cupra Formentor έχει να αντιμετωπίσει ένα αμάξωμα που ξεπερνάει τα 1.400 κιλά, κάτι που σύμφωνα με τον κατασκευαστή μεταφράζεται σε μία τελική ταχύτητα 204 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χλμ. απαιτούνται 8,9 δλ. Το αποτέλεσμα είναι αρκούντως σβέλτο, αν και υπό πλήρες φορτίο οι προσδοκίες θα πρέπει να μειώνονται. Το χειροκίνητο κιβώτιο βοηθάει στο θέμα των επιδόσεων, αφού επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλεύεται, όποτε και όπως ακριβώς επιθυμεί εκείνος τα 250 Nm της ροπής, στο ωφέλιμο φάσμα από 1.500 έως 3.500 σ.α.λ.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ CUPRA FORMENTOR ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

1.5L TSI 150ps
Automatic Transmission €30900 

1.4L TSI 204ps e-HYBRID
Automatic Transmission €34900 


1.4L TSI 245ps e-HYBRID
Automatic Transmission  €38900


2.0L TSI 245ps
Automatic Transmission €36900


2.0L TSI 310ps 4x4
Automatic Transmission €40900