Πρώτο pole του Perez μπροστά από τις Ferrari

Ο Sergio Perez ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να σταματήσει τη Ferrari έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη στα προκριματικά του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που ολοκληρώθηκαν πριν από μερικά λεπτά στην πίστα της Jeddah. Ο Μεξικανός άσος της Red Bull πέτυχε έτσι το πρώτο pole position της καριέρας του, γράφοντας ιστορία για τη χώρα του.

Από τη δεύτερη και τρίτη θέση θα ξεκινήσουν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz με τις δύο κόκκινες βολίδες, που θα έχουν πίσω τους την άλλη Red Bull του Max Verstappen, ο οποίος δεν μπόρεσε σήμερα να πετύχει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, έχοντας παραπονεθεί νωρίτερα στο Q3 για προβλήματα απόδοσης των δικών του ελαστικών.

Η αυριανή μάχη της Red Bull με τη Ferrari αναμένεται να κρατήσει το πλήθος στις μύτες των ποδιών του.

Η μικρή έκπληξη των προκριματικών ήταν η πέμπτη θέση που πέτυχε με την Alpine του ο Esteban Ocon, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα του δύο θέσεις πιο ψηλά από τον ομόσταβλό του Fernando Alonso, που έγραψε σήμερα τον 7ο ταχύτερο χρόνο.

Η ομάδα της McLaren -που συνεχίζει να ψάχνει να βρει τις λύσεις που θα την οδηγήσουν ψηλά το 2022- δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 και θα ξεκινήσει τον αυριανό της αγώνα από τις θέσεις 11 και 12, με τους Lando Norris και Daniel Ricciardo αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση της ημέρας, ωστόσο, ήταν η 16η μόλις θέση που πέτυχε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, με τη δική του Mercedes να αντιμετωπίζει τη μερίδα του λέοντος των προβλημάτων όσον αφορά δύναμη, κράτημα και ισορροπία, έχοντας οδηγηθεί σε αδιέξοδο με το δικό του set-up σε σχέση με εκείνο του ομόσταβλού του George Russel, που θα ξεκινήσει από την 6η θέση.

Η σημερινή περίοδος προκριματικών διακόπηκε δύο φορές με κόκκινη σημαία, ύστερα από ατυχήματα των Latifi (Williams) και Schumacher. O τελευταίος είχε ένα μεγάλο ατύχημα με τη Haas του στο Q2, από το οποίο την γλύτωσε ευτυχώς φτηνά (οδηγήθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο) έχοντας χτυπήσει με σφοδρότητα τον τοίχο στη στροφή 11 καθώς πίεζε για να γράψει έναν καλό χρόνο._Δημήτρης Γιόκκας