Συνέντευξη με τον Αντώνη Ιωάννου, διευθυντή της Galatariotis Motors

Ο Γενικός Διευθυντής της Galatariotis Motors, της εταιρείας που εκπροσωπεί τη Honda στην Κύπρο, παραχώρησε στο 4Τροχοί μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η οποία κατοπτρίζει την πρωτοποριακή ανθρώπινη προσέγγιση της εταιρείας, όπως και το μεγάλο πάθος των ανθρώπων της για το αυτοκίνητο. Στοιχεία που αποτελούν τα μεγαλύτερα ατού του Group, καθώς στοχεύει την κορυφή.   

To Galatariotis Group αποτελεί από το 2020 επίσημο αντιπρόσωπο των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Honda στην Κύπρο. Ξεκινήσατε πρόσφατα αλλά κάνετε διαρκώς δυναμικά βήματα. Ποιο είναι το όραμά σας για τη Honda στην Κύπρο;

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την Honda Cyprus στα ψηλά σκαλοπάτια των προτιμήσεων του καταναλωτή, όπως ακριβώς βρίσκεται το όνομα Honda και διεθνώς. Ο τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να αποδείξεις στον καταναλωτή πως βρίσκεσαι δίπλα του, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες συντήρησης του οχήματος του από την πρώτη μέρα που θα γίνει ιδιοκτήτης ενός Honda αυτοκίνητου ή μοτοσικλέτας.

Το κοινό της χώρας μας έδειχνε πάντα εμπιστοσύνη στο όνομα Honda, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Η Honda διαχρονικά ήταν μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογία, ενώ παράλληλα, αυτό που χαρακτηρίζει το brand της Honda είναι η αξιοπιστία των κινητήρων της και η παθητική και ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων της. Συνεπώς, η Honda είχε κερδίσει το καταναλωτικό κοινό για όλους τους πιο πάνω λόγους και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κρατάει τα σκήπτρα της αυτοκίνησης.

Η Honda διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακά μοντέλα και φιλόδοξα concepts για τη νέα αποχή στην οποία εισερχόμαστε. Μίλησε μας λίγο για αυτά.

Καταρχήν, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι η Honda είχε βάλει στόχο, καθώς εισερχόμαστε στο 2022, όπως όλα της τα οχήματα να είναι Υβριδικά και Ηλεκτρικά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι σε αυτή την μετάβαση μόνο όσοι βλέπουν κάποια χρόνια μπροστά θα είναι σε θέση να γίνουν ή έστω να παραμείνουν κυρίαρχοι στις προτιμήσεις του κοινού.

Επίσης, η τεχνολογία self-charge Hybrid (e:HEV) είναι αυτό που μας δίνει ακόμα ένα ισχυρό όπλο, μιας και η εν λόγω τεχνολογία είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής στο χώρο. Κι’ αυτό γιατί δίνει το δικαίωμα της ηλεκτροκίνησης στον χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να φορτίζει το όχημα του.

Η Honda στην Ευρώπη διαθέτει τρία βασικά μοντέλα σε Hybrid εκδώσεις τα οποία είναι το CR-V Hybrid, που συναντάμε σε 6  διαφορετικές εκδώσεις, το JAZZ Hybrid, το οποίο συναντάμε σε 3 εκδώσεις, καθώς επίσης και την έκδοση JAZZ CROSSTAR. Επιπλέον, το νέο HR-V Hybrid, που έχει φτάσει σχετικά πρόσφατα στην Κύπρο, έχει κλέψει για ακόμα μια φορά την παράσταση -όπως ακριβώς πέτυχε και ο προκάτοχός του- ενώ μέσα στο 2022 αναμένεται και το νέο CIVIC το οποίο πλέον θα είναι μόνο Hybrid.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το μικρό μας Ηλεκτρικό Honda e: το οποίο έχει αποσπάσει όλες τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες όπου διαγωνίστηκε ανά τον κόσμο.»

 

Το νέο HR-V αποτελεί ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις προσδοκίες του αγοραστικού κοινού. Ποια είναι τα ατού του;

Το νέο HRV είναι ίσως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει τεχνολογικά η αυτοκίνηση στην μεσαία κατηγορία των SUV, μιας και σε όλους τους τομείς είναι ένας πραγματικός πρωταγωνιστής. Πάρα πολύ ευρύχωρο, με 5 αστέρια παθητική και ενεργητική ασφάλεια και εξοπλισμένο με το πολυβραβευμένο σύστημα ασφαλείας Honda Sensing. Είναι επίσης πάρα πολύ οικονομικό, με εντυπωσιακό μίνιμαλ σχεδιασμό αλλά και με μια σειρά από λειτουργικά προσαρτήματα, όπως είναι η ηλεκτρική πίσω πόρτα, η οποία κλείνει μόνη της κατά απομάκρυνση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Το ολοκαίνουριο HR-V e:HEV είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο που σου δίνει την αίσθηση ότι έχει φτάσει από το μέλλον.

Σύντομα θα έχεις την δυνατότητα να το παρουσιάσεις φίλε Δημήτρη και θα δεις από μόνος σου όλα όσα προαναφέρω.

Πραγματικά ανυπομονώ Αντώνη. Ποια η άποψή σου για το μέλλον τώρα, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο;

Η Κύπρος σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποχρέωση να εναρμονιστεί με τις αλλαγές που, καλός ή κακός, μας ωθούν προς την Ηλεκτροκίνηση ή έστω προς τον «Υβριδισμό», που είναι παρακλάδι της ηλεκτροκίνησης.  Συνεπώς και η Κύπρος μπαίνει σιγά σιγά στους «ρυθμούς» της Ηλεκτροκίνησης, ιδιαίτερα τώρα με τα σχέδια επιχορήγησης που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Το πάθος του Galatariotis Group φαίνεται και στους ανθρώπους του, οι οποίοι στηρίζουν το τοπικό πρωτάθλημα ράλλυ και διαπρέπουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό ως αθλητές. Δεν μιλάμε απλώς για εμπόριο αλλά για μια ξεχωριστή σχέση με το αυτοκίνητο. Ποια είναι η γνώμη σου;

Θεωρώ πως στον δικό μας χώρο, ότι είναι πολύ σημαντικό, εκτός από καλός επιχειρηματίας, manager, υπάλληλος κ.λπ. να είσαι επίσης και αυτοκινητιστής γενικότερα. Και τι εννοώ με αυτό. Ο αυτοκινητιστής έχει πάθος με τα αυτοκίνητα. Αγαπά αυτό που κάνει και σίγουρα μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, ακόμα και όταν ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να τις αντιληφθεί στο βαθμό που μπορεί ένα γνώστης-λάτρης του αυτοκινήτου.

Εμείς στην Galatariotis Group, την ενότητα αγάπης για το αυτοκίνητο την έχουμε αποδείξει όπως ξέρεις, μιας και όταν λαμβάνεις μέρος σε αγώνες ράλλυ το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον απλό μεταφορικό μέσο… είναι προέκταση του εαυτού σου.

Η Galatariotis Motors θέλησε να στηρίξει έμπρακτα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει με την σειρά της στην αναβάθμιση του αγωνίσματος στην Κύπρο και ιδιαίτερα στου αγώνες ράλλυ, στους οποίους έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη.

Η καλή μας επίδοση είναι προϊών πολύ καλής προετοιμασίας, μελέτης, καθώς και πολλής προπόνησης. Αυτή είναι ουσιαστικά η συνταγή της επιτυχίας μας και αυτό είναι ουσιαστικά το μοντέλο της στρατηγικής που εφαρμόζουμε και στην εταιρεία μας. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το 2022 τι να περιμένουμε από τη Honda και το Galatariotis Group;

Συνέχεια στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, με απόλυτο στόχο να φτάσουμε το brand της Honda εκεί όπου αξίζει να είναι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ