Ο πολύ ταχύς Hamilton στο pole και ο ακόμη πιο ταχύς Verstappen στον τοίχο!

Άλλο ένα pole position του Lewis Hamilton ύστερα από μια επική τιτανομαχία με τον Max Verstappen ανάμεσα στους τοίχους της πολύ συναρπαστικής νέας πίστας της Jeddah.

Με κομμένη την ανάσα το κοινό παρακολούθησε μία επική τιτανομαχία ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου οι οποίοι πάλεψαν γενναία ανάμεσα στους τοίχους της νέας, πολύ γρήγορης πίστας της Σαουδικής Αραβίας, με τον πολύ ταχύ Hamilton να κερδίζει τελικά το pole position από τον ακόμη πιο ταχύ Verstappen, ο οποίος κυριολεκτικά τα έχασε όλα στην τελευταία στροφή.

Ο «ιπτάμενος γύρος» του Ολλανδού άσου της Red Bull-Honda δεν ήταν κατάλληλος για καρδιακούς (προσωπικά μιλώντας, πρώτη φορά κράτησα την ανάσα μου για τόση πολλή ώρα) με τον ίδιο να μην αφήνει ούτε ένα χιλιοστό μεταξύ των τροχών του και των τοίχων, καθώς γλιστρούσε σαν ένα δαιμονισμένο χέλι δεξιά-αριστερά, στέλνοντας σπίθες έκστασης από το πάτωμα της βολίδας του.

Είτε που θα έκλεβε τον κεραυνό από τα χέρια της Mercedes του Βρετανού είτε που θα τα έχανε όλα και η τελευταία στροφή είχε κυριολεκτικά τον τελευταίο λόγο, με τον Max να μπλοκάρει τον αριστερό μπροστινό του τροχό καθώς φρέναρε για αυτήν. Η Red Bull γλίστρησε ανοικτά ενώ τώρα έμενε μπροστά μόνο η αναμέτρηση με τον τελευταίο τοίχο και ο Verstappen, που ήδη γνώριζε πως αυτή τη φορά δεν θα είχε κανένα χιλιοστό αναπνοής μεταξύ των τροχών του και του τοίχου, σφήνωσε με απογοήτευση το δεξί του πόδι στο γκάζι και κατέληξε στο μπετόν.

Οι δύο Mercedes (Hamilton και Bottas) έγραψαν έτσι τους δύο ταχύτερους γύρους της περιόδου, με τον Verstappen να περιορίζεται στην τρίτη θέση, δύο θέσεις μπροστά από τον δικό του ομόσταβλο, Sergio Perez, που θα ξεκινήσει αύριο από την πέμπτη θέση.

Η Mercedes, πάντως, δεν φαινόταν να μπορούσε να βάλει τα ελαστικά της σε θερμοκρασία, με το μπροστινό της μέρος να μην στρίβει με την ίδια σιγουριά που έστριβε η βολίδα της Red Bull (εξαιρετικά σημαντικό ζητούμενο σε μια πίστα όπου οι πιλότοι αλλάζουν ασταμάτητα κατεύθυνση σε τρελές ταχύτητες), ωστόσο, η πλάστιγγα έχει γύρει για την ώρα προς το μέρος της ομάδας του Brackley όσον αφορά τον κρίσιμο αυριανό, προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.  

Τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο έγραψε ο Charles Leclerc της Ferrari (η αποκάλυψη των προκριματικών μετά το χθεσινό του ατύχημα), αφήνοντας σήμερα όλα τα προβλήματα στον δικό του ομόσταβλο, Carlos Sainz, ο οποίος είχε ένα μεγάλο χτυποκάρδι ύστερα από μια μεγάλη πιρουέτα ανάμεσα στους τοίχους (έγλυψε με το πίσω πτερύγιο του το μπετόν) και άλλο ένα χτυποκάρδι λίγα λεπτά αργότερα στο ίδιο σημείο της πίστας, όταν το στραβωμένο πίσω πτερύγιο δεν του έκανε τη χάρη να κρατηθεί στην πίστα. Ο Ισπανός θα ξεκινήσει ως αποτέλεσμα τον δικό του αγώνα από την 15η μόλις θέση.

Gasly, Norris, Tsunoda, Ocon και Giovinazzi συμπλήρωσαν την ασυνήθιστη δεκάδα, με την πίστα της Jeddah να αποτελεί την καλύτερη νέα πίστα που είχαμε στη Formula 1 εδώ και πολλά χρόνια._Δημήτρης Γιόκκας