Έφυγε ο πατέρας του Ayrton Senna

O Milton da Silva, ο πατέρας του θρυλικού Ayrton Senna, απεβίωσε χθες στη Βραζιλία σε ηλικία 94 ετών.

Ο άνθρωπος που έδωσε πολλές από τις αξίες για τις οποίες φημιζόταν ο μεγάλος τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, απεβίωσε χθες Τετάρτη στο Σάο Πάολο.

Παρόλο που ο Ayton Senna da Silva έγινε γνωστός με το επίθετο της μητέρας του, εντούτοις, όσο ο ίδιος ήταν στη ζωή μιλούσε πάντοτε με θαυμασμό για τον πατέρα και για κάθε μέλος της οικογένειάς του.  

Ο Milton da Silva υπήρξε ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, πλην όμως δυναμικός, έχοντας βοηθήσει τον γιο του να κάνει τα πρώτα βήματα με ένα go kart που έφτιαξε για τον ίδιο.

Ο πατέρας του Senna συνέχισε να στηρίζει ενεργά το γιο του μέχρι που κατέκτησε το πρωτάθλημα Formula Ford στη Βρετανία το 1981, προτού τον αφήσει να ανοίξει τα φτερά του και να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα στην F1, την οποία ο Milton da Silva παρακολουθούσε από το περιθώριο.

O Milton da Silva επισκεπτόταν μόνο το Grand Prix της Βραζιλίας προκειμένου να θαυμάσει από κοντά τον αξεπέραστο αυτό θρύλο και γιο του. Αιωνία του η μνήμη και συλλυπητήρια στη γυναίκα του Neyde Senna και στα δύο τους παιδιά, την Viviane και τον Leonardo._Δημήτρης Γιόκκας   

Tags: