Βρέθηκε το «χαμένο» Subaru WRX του McRae και πωλήθηκε σε τιμή έκπληξη!

Πρόκειται για το περίφημο Subaru WRX του θρύλου των αγώνων Ράλλυ, Colin McCrae, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 431.000 ευρώ από αγοραστή που πλήρωσε με Bitcoin.

Το αυτοκίνητο έγραψε ιστορία το 1994 στα χέρια του αείμνηστου McRae, που εκπροσωπούσε τότε την Subaru Prodrive μαζί με τον Carlos Sainz (διαβάστε εδώ το αφιέρωμα για τον Ισπανό πρωταθλητή) και το οποίο κατέληξε τελικά στην Αυστραλία, όπου και δημοπρατήθηκε από την Lloyds Auctions.

Πιστεύεται πως το αυτοκίνητο πέρασε δέκα χρόνια ακινητοποιημένο σε μια φάρμα της χώρας, στην πόλη Victoria, με τον ιδιοκτήτη του να μένει τελικά έκπληκτος από τα χρήματα που το έχει πουλήσει (431.000 ευρώ) μιας και ο ίδιος δεν περίμενε να πάρει περισσότερα από 18.000 ευρώ!

Μέχρι πρόσφατα κανείς δεν πίστευε πως το εν λόγω αυτοκίνητο υπήρχε, αλλά ο «θησαυρός» με τον οποίο ο McRae κέρδισε τα Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας και Βρετανίας του 1994 (ο Sainz κέρδισε εκείνη τη χρονιά με το δικό του WRX το Ακρόπολις Ράλλυ) περίμενε απλώς κάποιον να τον… ξεθάψει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το Impreza εξακολουθεί να φέρει επάνω στο κάλυμμά του τις γνήσιες γρατσουνιές και τα χτυπήματα που υπέστη στον τελευταίο του αγώνα, ενώ κάτω από το καπό του διατηρήτε ακόμη σε καλή κατάσταση ο δίλιτρος boxer. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο αποτελεί ένα από μόλις 63 όμοια που υπάρχουν στον κόσμο. 

Οι αγορές αυτοκινήτων με Bitcoin σε δημοπρασίες έχει πια καθιερωθεί, αφού με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται και η ανωνυμία των αγοραστών.