100 νίκες για τον Hamilton και ραγισμένη καρδιά για τον Norris

O Lando Norris βρέθηκε μια ανάσα από το να γευτεί την πρώτη σαμπάνια της νίκης στην καριέρα του στο σημερινό Grand Prix της Ρωσίας, ωστόσο, τα στοιχεία της φύσης συνωμότησαν εναντίον του για να συνθλίψουν το όνειρο, επιτρέποντας στον Hamilton να ξεπροβάλει θριαμβευτής για εκατοστή φορά στη Formula 1.

Ο Lando Norris πιλόταρε με έξοχο τρόπο τη McLaren του και θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του Woking την δεύτερη συνεχόμενή της νίκη στη Formula 1 εάν η βροχή δεν επέμβαινε στο τέλος, αλλά όπως τελικά έμελλε το πιο έμπειρο δίδυμο Hamilton και Mercedes έπαιξε καλύτερα τα χαρτιά του στην εκπνοή του αγώνα για να κερδίσει. Η απόφαση πάρθηκε λίγο πριν ανοίξουν οι ουρανοί, με τον Hamilton να επισκέπτεται τα pits για να φορέσει τα κατάλληλα ελαστικά στο δικό του μονοθέσιο, που έκαναν στο τέλος τη μεγάλη διαφορά.  

Όπως και στη Monza, η McLaren είχε την ταχύτητα να κερδίσει την κούρσα, ο Lando όμως επέμενε στο τέλος που άρχισε να δυναμώνει η βροχή ότι έπρεπε να παραμείνει έξω στην πίστα με slick ελαστικά, με τον Hamilton (που επίσης αρνήθηκε να μπει στα pits την πρώτη φορά που το ζήτησε η δική του ομάδα) να παίρνει στο τέλος τη σωστή απόφαση.

Ο Norris έφερε για λίγο στο μυαλό μου τον θρυλικό Ayrton Senna και την αξέχαστη κούρσα που ο Βραζιλιάνος κέρδισε το 1993 στο Donington Park με τη δική του McLaren, όταν επέλεξε -σε ένα από τα σκέλη του αγώνα- να παραμείνει έξω στην πίστα με slick ελαστικά. Στο τέλος όμως ο Lando δεν μπόρεσε να μιμηθεί τον… αμίμητο Βραζιλιάνο και κατευθύνθηκε στα pits για intermediates. Ήταν πια αργά όμως για τον ίδιο, αφού με την κίνηση αυτή γλίστρησε από την πρώτη στην έβδομη θέση.

Ο Max Verstappen ήταν εξίσου εντυπωσιακός με τη δική του Red Bull, αφού κατάφερε να σκαρφαλώσει από την τελευταία στην δεύτερη θέση, και να βρεθεί με το πέσιμο της καρό σημαίας μία μόλις θέση πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα.

Με την εκατοστή του νίκη στη Formula 1 ο Hamilton πέρασε επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολλανδό._Δημήτρης Γιόκκας