Πρώτο pole του Norris στη βροχή του Sochi!

O Lando Norris πραγματοποίησε μια… υδρο-εντυπωσιακή επίδειξη στην πίστα του Sochi για να κατακτήσει το πρώτο pole position της καριέρας του, πετυχαίνοντας τον άθλο του με την γοργά αναδυόμενη στην επιφάνεια ομάδα της McLaren.  

Μετά την πρώτη νίκη ύστερα από καιρό για τη McLaren, που σημειώθηκε τις προάλλες στη Monza από τον Daniel Ricciardo, ήρθε και το πρώτο pole position της ομάδας (και οι δύο επιτυχίες έφτασαν μετά το 2012 συγκεκριμένα), αυτή τη φορά διά χειρός του εντυπωσιακού και πάντα ταχύ Lando Norris, ο οποίος ξεπρόβαλε θριαμβευτής μέσα από το σύννεφο νερού στην πίστα του Sochi για να γράψει την δική του ιστορία.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο κυνήγι για τον τίτλο έμειναν εκτός διεκδίκησης του pole, αφού ο Hamilton, που θα ξεκινήσει αύριο από την τέταρτη θέση, είχε πιρουέτα και χτύπησε τον τοίχο των pits, ενώ ο Verstappen θα ξεκινήσει τελευταίος ύστερα από τις ποινές που δέχτηκε μετά την σύγκρουση με τον Hamilton στη Monza και τη νέα του περιπέτεια στο Sochi, όπου ξεπέρασε το όριο των μονάδων κινητήρα που δικαιούται.   

Από τη δεύτερη θέση της εκκίνησης με τη Ferrari θα ξεκινήσει ο Carlos Sainz, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τη Williams του εξαιρετικού για άλλη μια φορά George Russell, που νίκησε με τη σειρά του τον μελλοντικό του ομόσταβλο στη Mercedes.   

Ο Hamilton, ωστόσο, θα έχει αύριο την ευκαιρία να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά που έχει στο πρωτάθλημα από τον Verstappen (ο Ολλανδός είναι αυτή τη στιγμή πέντε βαθμούς μπροστά από τον Βρετανό) και να γύρει ξανά την πλάστιγγα προς τη μεριά του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Lando Norris ήταν μόλις 12 ετών την προηγούμενη φορά που μια McLaren ήταν στο pole position (Interlagos 2012 με τον Lewis Hamilton) ακονίζοντας τις ικανότητές του πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού kart.

Και κάτι τελευταίο (από εκείνες τις στατιστικές που λατρεύουμε πάντοτε να κάνουμε) η προηγούμενη φορά που τρία μονοθέσια των παλιών τρανών αντιπάλων McLaren, Ferrari και Williams ξεκινήσαν από μπροστά ένα Grand Prix -με την ίδια ακριβώς σειρά-, ήταν το μακρινό 2003, όταν οι Kimi Raikkonen, Michael Schumacher και Ralf Schumacher παρατάχτηκαν στις πρώτες τρεις θέσεις του grid στον αγώνα του Nurburgring._Δημήτρης Γιόκκας