Τρεις ώρες αναμονή και δύο γύροι «δράσης» πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας! (νίκη για Verstappen)

O Max Verstappen κέρδισε το συντομότερο (ας το πούμε Grand Prix) όλων των εποχών, ύστερα από μια κούρσα που ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ μπρος.  

Η «κούρσα» του Spa «ξεκίνησε» τελικά, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας (και μάλιστα σε χειρότερες συνθήκες σε σχέση με εκείνες που είχαμε την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης) για να δοθεί τυπικά ένα αποτέλεσμα και να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους με… την ουρά βρεγμένη!

Διαβάστε: Μέχρι πότε η Formula 1 θα τολμά να επιστρέφει στο Spa; 

Οι πιλότοι συμπλήρωσαν μόλις δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και εφόσον διαπιστώθηκε πως οι συνθήκες ήταν ακόμη χειρότερες από προηγουμένως, πάρθηκε αποτέλεσμα και δόθηκαν μισοί βαθμοί στους πιλότους, με νικητή τον Verstappen.

Russell, Hamilton, Ricciardo, Vettel, Gasly, Ocon, Leclerc, Latifi και Sainz, συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Αυτό ήταν το συντομότερο Grand Prix όλων των εποχών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο σημειώθηκε πριν από 30 χρόνια (Αυστραλία 1991) όταν ο Ayrton Senna, ο απόλυτος «rainmaster», κέρδισε έναν εφιαλτικό αγώνα στη βροχή στην street πίστα της Αδελαΐδας, ύστερα από 14 γύρους επικίνδυνης δράσης, σε μια εποχή που οι λέξεις «αυτοκίνητο ασφαλείας» ήταν άγνωστες.

Ο Mazepin έγραψε τον ταχύτερο γύρο (αυτό κι αν αποτελεί ιστορία!) και η ημέρα έκλεισε με τους οπαδούς να επιστρέφουν… ευτυχισμένοι στα σπίτια τους._Δημήτρης Γιόκκας