Mercedes και Red Bull ετοιμάζονται αύριο για μεγάλη μάχη στη Βουδαπέστη!

Η ομάδα της Mercedes κατάφερε να ανεβάσει μία ταχύτητα και να βελτιώσει την απόδοσή της στη Formula 1, με τον Lewis Hamilton να ξεκινά τον αυριανό αγώνα στην πίστα του Hungaroring από το pole position, μπροστά από τον ομόσταβλό του Veltteri Bottas και τον μεγάλο του αντίπαλο, Max Verstappen της Red Bull, ο οποίος ξεκινά από την 3η θέση.

O Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής λατρεύει την ελικοειδή πίστα, έχοντας κερδίσει οκτώ φορές εκεί, συμπεριλαμβανομένης της κούρσας του 2009, όταν η McLaren που πιλόταρε τότε έγινε το πρώτο μονοθέσιο στην ιστορία που πήρε τη νίκη με τη βοήθεια της τεχνολογίας ανάκτησης ενέργειας.

Ο Sergio Perez κατάφερε να βάλει τη δεύτερη Red Bull στην τέταρτη θέση του grid και αυτό αποτελεί καλά νέα για τη δράση στον αυριανό αγώνα, μιας και θα έχουμε και τα τέσσερα μονοθέσια των δύο κορυφαίων ομάδων να ξεκινούν από μπροστά. Οι δύο Mercedes θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τα μεσαία ελαστικά, ενώ οι δύο Red Bull με το μαλακό μείγμα, και αυτό αναμένεται να τονώσει ακόμη περισσότερο το θέαμα από πλευράς εκκίνησης αλλά και στρατηγικής.  

Ο Pierre Gasly έγραψε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο με την Alpha Tauri, ύστερα από άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση από πλευράς του Γάλλου πιλότου, ενώ η έκτη θέση που πέτυχε ο Lando Norris αποτελεί την καλύτερη θέση εκκίνησης της McLaren στην Ουγγαρία μετά το 2012, όταν η ομάδα ξεκίνησε τότε την κούρσα στο Hungaroring από το pole position, έχοντας τον… Hamilton πίσω από το τιμόνι.

Ο Charles Leclerc θα ξεκινήσει από την 7η θέση με τη Ferrari (ο Μονεγάσκος μίλησε για κάποια ευαισθησία του μονοθέσιου με την αλλαγή του ανέμου) ενώ ο Carlos Sainz -που ήταν πολύ ταχύς όλο το weekend- είχε δυστυχώς ατύχημα στο Q2, ύστερα από γλίστρημα στην τελευταία στροφή της πίστας, με την περίοδο προκριματικών να διακόπτεται με κόκκινη σημαία. O Ισπανός πιλότος θα ξεκινήσει ως αποτέλεσμα την αυριανή κούρσα από την 15η θέση.

Μια καλή θέση εκκίνησης είναι πάντα σημαντική στο Hungaroring, μιας και τα προσπεράσματα είναι δύσκολη υπόθεση στη δαιδαλώδη πίστα, παρόλο που στις μέρες μας οι σύγχρονοι «Θησέες» της Formula 1 έχουν στα χέρια τους τον «μίτο» του DRS.

85 χρόνια από την πρώτη νίκη της Ferrari στη Βουδαπέστη!  

Άξιο αναφοράς είναι πως φέτος συμπληρώνονται 85 χρόνια από το πρώτο Grand Prix της Ουγγαρίας, αγώνα τον οποίο κέρδισε ο θρυλικός Tazio Nuvolari (το 1936 στο πασίγνωστο πάρκο Nepliget της Βουδαπέστης) οδηγώντας μια Alfa Romeo 8C για λογαριασμό της Scuderia του αμίμητου Enzo Ferrari, ο οποίος διοικούσε και έλεγχε εκείνη την εποχή την κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της περίφημης φάμπρικας του Μιλάνο._Δημήτρης Γιόκκας