Βρέθηκε θησαυρός και πάει κατευθείαν στο «σφυρί»

Τελικά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όταν ψάχνεις βρίσκεις! Οι «κυνηγοί» παλιών αυτοκινήτων εντόπισαν πρόσφατα μια εντυπωσιακή Porsche 356C του 1965, η οποία βρισκόταν σε πλήρη ακινητοποίηση εδώ και 44, κριμένη σε ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ.

Το εν λόγω «ιερό κειμήλιο» θα δημοπρατηθεί από την Silverstone Auctions στη Βρετανία, με τους ειδικούς να δηλώνουν πως ακινητοποιήθηκε το 1977 (μετά από επισκευή στον κινητήρα!) έχοντας 7539 μίλια στο οδόμετρο του. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν αδειανά πακέτα τσιγάρων Gitanes της περιόδου, που υποδηλώνει πως ο οδηγός του ήταν… σκληροπυρηνικός καπνιστής.  

Το τιμόνι του είναι στα δεξιά, ενώ πιστεύεται πως το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο τέλος του 1964, ως μοντέλο του 1965, προτού εξαχθεί στη Βρετανία. Η Silverstone Auctions ανακοίνωσε πως θα δημοπρατηθεί μαζί με ένα φάκελο με το ιστορικό του αυτοκινήτου, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και το γνήσιο εγχειρίδιο του μοντέλου, τιμολόγια από τις επισκευές, ένα βιβλιάριο επισκευών από την Porsche, ασφαλιστικά έγγραφα, μαζί και ένα τιμολόγιο για επισκευή στον κινητήρα, με ημερομηνία το 1976.  

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σε καλή κατάσταση, λεπτομέρεια που θα ανεβάσει την τιμή του, ενώ η σπανιότητα του ενισχύεται και από το γεγονός πως το 1965 κατασκευάστηκαν λίγο περισσότερα από χίλια τέτοια αυτοκίνητα, εκ των οποίων λιγοστά είχαν το τιμόνι στα δεξιά.

Η Porsche 356C φέρει αυθεντικό μπλε χρώμα, ενώ σε πολλά εξαρτήματα του υπάρχει σφραγίδα με ημερομηνία του 1964, γεγονός που αποδεικνύει την αυθεντικότητα τους. Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε πως η τιμή πώλησης του οχήματος θα κυμανθεί μεταξύ 20.000-30.000 στερλίνες.