Νίκη στο «sprint» για Verstappen και pole για το Grand Prix

Ο Max Verastappen εξασφάλισε το pole position για το αυριανό Grand Prix της Βρετανίας, με νίκη στο πρώτο «Sprint Qualifying» της ιστορίας.

Ο Ολλανδός πιλότος κέρδισε την κούρσα των 17 γύρων στην πίστα του Silverstone, με το αποτέλεσμα του αγώνα να καθορίζει και τη σειρά εκκίνησης για τον κάθε πιλότο.

Ο Verstappen, που ξεχώρισε άλλον έναν βαθμό μπροστά στο πρωτάθλημα (ο νικητής του Sprint παίρνει 3 βαθμούς, ο δεύτερος 2 και ο τρίτος 3), θα ξεκινήσει μπροστά από τις δύο Mercedes, που τερμάτισαν το sprint στις θέσεις δύο και τρία, με τον Lewis Hamilton μπροστά από τον Valtteri Bottas.

O Hamilton δεν έφυγε καλά από την πρώτη θέση της εκκίνησης (που κέρδισε χτες μετά τον ταχύτερο γύρο που έγραψε στα προκριματικά του Sprint) ούτε μπόρεσε να κάνει κάτι στη συνέχεια για να φτάσει τη Red Bull (ο κινητήρας της Honda κάνει τη διαφορά και στις εκκινήσεις), με τα ελαστικά των δύο αντιπάλων να παρουσιάζουν προβλήματα με blisters, περισσότερο για την ομάδα της Mercedes.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα θα… προβληματίσουν τις ομάδες για το αυριανό Grand Prix, με τις στρατηγικές επιλογές και τον χειρισμό των ελαστικών να παίζει καθοριστικό ρόλο.

H Red Bull έχει ρυθμίσει το μονοθέσιο της με περισσότερη κατώθηση (γρηγορότερο στις στροφές και καλύτερο με τα ελαστικά του) με τη Mercedes να είναι -ως αποτέλεσμα της δικής της ρύθμισης- πολύ γρήγορη στην ευθεία.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα φρένα του Verstappen άρπαξαν φωτιά πάνω στο grid (λίγο πριν δοθεί το σήμα της εκκίνησης) ενώ ο Verstappen χάνει για αύριο την συμπαράσταση από τον ομόσταβλό του, Sergio Perez, που γλίστρησε εκτός πίστας και θα ξεκινήσει το Grand Prix από το πίσω μέρος. Μια εξαιρετική εκκίνηση από τον Alonso (από την 11η σκαρφάλωσε στην 7η) θύμισαν τον παλιό καλό Fernando. Τα ρίσκα του Sprint!