Rolex24 Daytona – νικήτρια η Acura για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Παρά την πίεση του πρωτοτύπου της Cadillac, που ηγήθηκε του 24ωρου αγώνα για πολλές ώρες, τη σημαία του τερματισμού είδε πρώτη από όλους και πάλι η Acura.

Ολοκληρώθηκε η 59η διεξαγωγή του αγώνα Rolex24 Daytona, στην εμβληματική για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό παραλία της Florida των ΗΠΑ, με τον οποίο ξεκίνησε τη χρονιά το IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Η αναμονή των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από το κανονικό, εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο σίγουρα άξιζε τον κόπο. Το IMSA WeatherTech SportsCar Championship ξεκίνησε τη σεζόν του 2021 με τον πιο χαρακτηριστικό του αγώνα, που δεν είναι άλλος από τις 24 ώρες της Daytona (επίσημη ονομασία Rolex24, λόγω της στήριξης που προσφέρει στο θεσμό η βρετανική εταιρεία κατασκευής ρολογιών και χρονογράφων πολυτελείας, η οποία εκτός των άλλων έχει ανελλιπώς στη γκάμα της από το 1963 μέχρι και σήμερα ένα μοντέλο με την ονομασία Daytona).

Daytona

 

Σαράντα εννέα συμμετοχές συγκέντρωσε ο αγώνας, όλες τους σημαντικές, αφού 24 από τους οδηγούς που εμφανίστηκαν στην εκκίνηση είχαν κερδίσει είτε τη γενική κατάταξη, είτε τη νίκη στην κατηγορία τους. Το πιο ενδιαφέρον όμως για το 59ο Rolex24 Daygtona ήταν η εμφάνιση για πρώτη φορά μιας νέας αγωνιστικής κατηγορίας, της Le Mans Prototype 3 που για συντομία αποκαλείται LMP3, η οποία είχε επτά συμμετοχές στο ντεμπούτο της.

 

Acura