F1: Ο Gasly ταχύτερος στο FP3, στον τοίχο ο Verstappen

O 25χρονος Γάλλος πιλότος της Alpha Tauri, Pierre Gasly, σημείωσε πριν από λίγο τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στην street πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

O Gasly ήταν σήμερα 0.344 ταχύτερος από τον Perez (ένα δέκατο πιο αργός από τον χθεσινό απογευματινό χρόνο του Μεξικανού ο οποίος φαίνεται να τα βρίσκει με το μονοθέσιο της νέας του ομάδας) υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να κυνηγήσει μια θέση στο βάθρο στον αυριανό αγώνα.  

Η μεγάλη είδηση της ημέρας για τη Mercedes είναι πως ο Hamilton κατάφερε να αναδυθεί στην επιφάνεια, γράφοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ενώ από πλευράς Red Bull ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος που έγραψε ο Perez δεν προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον όσο το χτύπημα του ομόσταβλού του πάνω στον τοίχο της στροφής 15.

Τη στιγμή του ατυχήματος ο Verstappen πίεζε με ένα φρέσκο σετ σκληρών ελαστικών και δεν πρόλαβε να επιβραδύνει ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να έχει ένα όμοιο ατύχημα με εκείνο που είχε χθες ο Charles Leclerc της Ferrari.

Από πλευράς Mercedes, μένει να δούμε εάν ο χρόνος που έγραψε τελικά ο Hamilton ήταν αποτέλεσμα του καινού αέρος που επωφελήθηκε από το όχημα του Perez (κάποιοι υπολόγισαν πως αυτό του έδωσε μέχρι και 0.6 δέκατα ώθηση) ή αν η ομάδα του Brackley βρήκε επιτέλους μια καλύτερη λύση με το θέμα της ανεπαρκούς πρόσφυσης, σε μια πίστα που δεν φαίνεται να ευνοεί το μονοθέσιο της.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τη Red Bull, το μονοθέσιο της οποίας φέρει μια πίσω αεροτομή που την βοηθά να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μεγάλη ευθεία των 2.2 χλμ., χωρίς να θυσιάζεται η απαιτούμενη κατώθηση που βάζει σε θερμοκρασία τα ελαστικά της στα πιο τεχνικά τμήματα του γύρου. Ο Verstappen αισθάνεται πάντως αισιόδοξος για τη σημερινή μάχη του pole position (αργότερα αυτό το απόγευμα) παρότι προξενήθηκε μικρή ζημιά στο μονοθέσιο του μετά το ατύχημα που του στοίχησε 35 λεπτά από την πρωινή περίοδο.    

Οι Leclerc και Sainz συνέχισαν τις εμφανίσεις «έκπληξη» από πλευράς Ferrari (4ος και 5ος ταχύτερος χρόνος), βάζοντας τις βολίδες τους μπροστά από τη McLaren του Norris στη λίστα των χρόνων.

Ο Fernando Alonso συνέχισε την καλή προσπάθεια του weekend με την Alpine, σημειώνοντας τον έβδομο ταχύτερο χρόνο, που τον έβαλε αμέσως μπροστά από την δεύτερη Alpha Tauri του Yuki Tsunoda._Δ.Γ.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ FP3