F1: Οι παρουσιάσεις των νέων μονοθέσιων

Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθέσιων του 2021

Οι οπαδοί της Formula 1 ανά την υφήλιο αναμένουν, όπως πάντα τέτοια εποχή, με αγωνία την παρουσίαση των νέων μονοθέσιων των ομάδων. Η αντίστροφη μέτρηση πριν από τα αποκαλυπτήρια έχει ξεκινήσει, λοιπόν, με την προσοχή των ομάδων να στρέφεται αμέσως μετά στην δοκιμή των βολίδων τους στην πίστα.

Πιο αναλυτικά οι παρουσιάσεις:

Mercedes

Η πολυπρωταθλήτρια ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο, την W12, στις 2 Μαρτίου. Στόχος της; Ένας όγδοος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος και… όποιος αντέξει.

Ferrari

Η Ferrari αναμένεται να λανσάρει τη νέα SF21 λίγο πριν από τα δοκιμαστικά στο Bahrain. Μία επίσημη παρουσίαση θα προηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Maranello.   

Red Bull

Η Red Bull θα παρουσιάσει με τη σειρά της την RB16B σε ακαθόριστη για την ώρα ημερομηνία, δηλώνοντας πως το νέο της μονοθέσιο θα αποτελέσει μετεξέλιξη εκείνου του 2020.

McLaren

Η McLaren θα παρουσιάσει τη νέα MCL35M στις 15 Φεβρουαρίου, στη βάση της στο McLaren Technology Centre. Η δική της χειμερινή προετοιμασία ήταν ίσως η πιο δύσκολη, αφού το 2021 θα έχει έναν νέο κινητήρα, ανταλλάζοντας τον Renault με τον Mercedes.   

Aston Martin

Η ομάδα της Racing Point, που έχει μετονομαστεί σε… Aston Martin, θα χρησιμοποιεί το παραδοσιακό για τις βρετανικές ομάδες πράσινο χρώμα και θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο σε ακαθόριστη ημερομηνία τον Μάρτιο  

Alpine

Η ομάδα της Renault, που έχει μετονομαστεί σε… Alpine, για σκοπούς ανάδειξης του γνωστού γαλλικού brand σπορ αυτοκινήτων, αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της A521 αργότερα αυτό το μήνα.

AlphaTauri

H AlphaTauri θα αποκαλύψει την AT02 στις 19 Φεβρουαρίου, με το νέο μονοθέσιο να ξεκινά τα πρώτα του δοκιμαστικά στην πίστα της Imola μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ήταν η πρώτη που ανακήνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθέσιου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στη Βαρσοβία.

Haas

Η Haas θα έχει ένα νέο δίδυμο πιλότων το 2021, με τους Romain Grosjean και Kevin Magnussen να παραχωρούν τη θέση τους στους Mick Schumacher και Nikita Mazepin. Η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθέσιου.

Williams

Η Williams, που ανήκει πλέον στην Dorilton Capital, θα συνεχίσει με τους ίδιους πιλότους το 2021, George Russell και Nicholas Latifi. Η νέα FW43B θα παρουσιαστεί στις 5 Μαρτίου. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1995 που η ομάδα ξεκινά τη σεζόν με μια «Β» έκδοση του μονοθέσιου της προηγούμενης χρονιάς.  

Δημήτρης Γιόκκας