O Leclerc ξεκινά κανονικά από το pole, δεν αλλάζει κιβώτιο η Ferrari  

O Charles Leclerc θα ξεκινήσει κανονικά την σημερινή κούρσα στο πριγκιπάτο του Μονακό από το pole position, με την ομάδα της Ferrari να ανακοινώνει πως μετά το ατύχημα που είχε ο πιλότος της στην εκπνοή των προκριματικών, δεν προξενήθηκε ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων της SF21.

Η ιταλική ομάδα δεν θα χρειαστεί έτσι να αλλάξει κιβώτιο και να δεχτεί ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, ελπίζοντας πως αυτό θα επιτρέψει στον ντόπιο ήρωα να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει και τον σημερινό αγώνα, σε μια πίστα όπου μπορούν να συμβούν -και έχουν συμβεί στο παρελθόν- ακόμη και τα πιο τρελά πράγματα.   

Αξιό αναφοράς είναι πως οι πρώτοι έξι πιλότοι στην εκκίνηση (Leclerc, Verstappen, Bottas, Sainz, Norris και Gasly) δεν έχουν κερδίσει ποτέ το Grand Prix του Μονακό. H προηγούμενη φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο πριγκιπάτο ήταν πριν από 27 χρόνια, στην κούρσα του 1994. Michael Schumacher (Benetton), Mika Hakkinen (McLaren), Gerhard Berger (Ferrari), Damon Hill (Williams), Jean Alesi (Ferrari) και Christian Fittipaldi (Arrows), ξεκίνησαν από μπροστά τότε, στον πρώτο αγώνα μετά τον θάνατο του «Βασιλιά του Monte Carlo» (έξι φορές νικητή στην πίστα) Ayrton Senna._ΔΓ